Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir: Milletvekilliğine Genel Merkez engel oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanlığına seçilen Avukat Bilal Özdemir, “CHP 40 yıl aradan sonra il teşkilatının ve adayının özverili çalışmaları sonunda ilk kez seçim kazanma durumuna gelmişti. Seçim kazanma hevesimizi Genel merkezin bencil ve iş bilmez tavırları nedeniyle elimizin tersiyle ittik. Genel Merkez, tercihi ile milletvekili adayımız Ali Abbas Ertürk’ün ve örgütün emeğini kendi küçük hesapları için heba etti. Gölge etme başka ihsan istemem diye bir söz var. Seçimde Genel Merkez ve Genel Başkan gölge etmeseydi yetecekti. İkinci defa İYİ Partili bir ismi seçerek meclise gönderdik” dedi.

İl Başkanı Özdemir, sözlerinin devamında, “Bu kadar olumsuzlukların yaşandığı bir dönemde , 22 yıldır iktidarda olan bir partiyle seçimde yarıştık. Öncelikle seçimle ilgili olarak şu hususu belirtmek isterim. Aksaray özelinde 40 yılı aşkın bir süredir seçimi kazanma ihtimalimizin bu kadar yüksek olduğu bir seçimde genel merkezin yanlış politikası nedeniyle kazanacağımız bir milletvekilliğini İYİ partiye hediye ettik. Seçime ayrı ayrı girsek biz milletvekili çıkarıyorduk. İttifak yapıp birinci sıra adayı bizden olsa yine milletvekili çıkarıyorduk. Biz seçime girmeyip İYİ parti listesinden seçime girince İYİ Partililer vekillik kesede keklik diye çalışmadılar ve biz yine milletvekili seçtiremedik. Bir önceki seçimde İYİ Parti’den Ayhan Erel’i bu seçimde Turan Yaldır’ı milletvekili yaptık. Genel Merkez, tercihi ile milletvekili adayımız Ali Abbas Ertürk’ün ve örgütün emeğini kendi küçük hesapları için heba etti. Gölge etme başka ihsan istemem diye bir söz var. Seçimde Genel Merkez ve Genel Başkan gölge etmeseydi yetecekti. Şu an Ali Abbas Ertürk milletvekiliydi. Bu şehirde en son 1983 yılında tam 40 yıl önce Halkçı Partiden rahmetli Arif Toprak milletvekili olmuştu. 40 yıl sonra adayımızın ve örgütümüzün özverili çalışmaları ile ayağımıza kadar gelen fırsatı Genel Merkezin bencil ve iş bilmez tavırları nedeniyle elimizin tersiyle ittik” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Avukat Bilal Özdemir, “Ülke yangın yeri, yaşanan acıların haddi hesabı yok. Ekonomik sıkıntı had safhada. Bu şartlarda girilen seçimleri kazanmak için değil kaybetmek için çaba göstermek gerekir. Hiç bir şey yapılmasa bile seçim kazanılır. Ama biz bu şartlarda seçimi kaybettik. Kaybedilen seçimin hemen ardından sorumluların hesap vermesi bir zorunluluktur. Biz gördük ki bırakın hesap vermeyi hem örgütlerden hem seçmenden hesap sormaya yelteniyorlar” diyerek sözlerine son verdi.

Haber: Ağustos Gerçe