Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rektör Arıbaş Mevlit Kandilini kutladı

Adil olma, merhamet etme

Adil olma, merhamet etme ve güzel ahlakın İslam’ın üzerinde en çok durduğu değerler arasında olduğunu ve bu değerlerin insanlığın yaşadığı sorunların çözümünün de anahtar kavramları arasında yer aldığını söyleyen Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Mevlit Kandilini yazılı bir basın açıklamasıyla kutladı.

Mevlit Kandilinin Peygamber Efendimizin yeryüzünü teşriflerinin yıl dönümü olduğunu ve onun yeryüzünü teşrifleriyle insanlığın artık yeni bir evreye girdiğini belirten Rektör Arıbaş,

Enbiya Suresinin 107’nci ayetinin bu gerçekliği güçlü biçimde ortaya koyduğunu söyledi. “Biz seni âlemlere ancak rahmet olarak gönderdik” ayetinin, Peygamberimizin rehberliğinin insanlık için önemini anlamak adına derin manalar ihtiva ettiğini dile getiren ASÜ Rektörü Prof. Arıbaş, “İnsanlık onun rehberliğiyle hakkaniyeti öğrenmiş, yaratılana merhameti içselleştirmiş ve güzel ahlak nazarıyla âleme bakma kemaline erişmiştir” dedi. Peygamber Efendimizin insanlığın ufkunu çağlar öncesinden aydınlatan ilahi mesajlarının bugün de toplumların yaşadığı çaresizliklerin, kaygıların ve darboğazların çözümü olduğunu da vurgulayan Rektör Arıbaş, “Mevlit Kandili gibi müstesna günler, Efendimizin mesajlarını daha iyi anlama ve bir hayat prensibi olarak yaşantımızın içine kalıcı biçimde dâhil etme imkânıdır. Onun öğretilerine sımsıkı sarılmalıyız!” dedi.

Rektör Alpay Arıbaş, açıklamasını şu şekilde noktaladı: “ASÜ ailesinin, milletimizin ve tüm İslam âleminin kandilini kutluyor; sağlık, huzur ve güzel ahlak temelli bir kulluk bilincinin gelişmesine vesile olmasını diliyoruz.”

Haber Bülteni