Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Yardımcısı İnan, Tarım şehri Aksaray’da

Sanayi ve Teknoloji Bakan

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan Aksaray’da tarım faaliyetleri gösteren merkezlere bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Aksaray Ticaret Borası binasında gerçekleşen ziyarette, Sanayi ve Teknoloji Bakan yardımcısı Oruç Baba İnan bölgenin en büyük tarım ticaret merkezinde incelemelerde bulundu.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’ın ziyaretine, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, Aksaray Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Fatma Becerikli ve Aksaray Ticaret Borsası yönetim kurulu eşlik etti.
Aksaray ili Türkiye’nin tahıl ambarı olarak kabul edilmesinin yanı sıra hububat başta olmak üzere birçok tarım ürünün içinde barından bir şehir olmaya devam ediyor. Aksaray Ticaret merkezine ziyarette bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan merkezde incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.
Konya Ovası Projesi (KOP) ile Aksaray Ticaret Borsasının ortak çalışmaları kapsamında eleme ve paketleme tesisini gezen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, eleme ve paketleme tesislerinin iş ve işleyişi hakkında bilgiler aldı.
Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ile bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Borsa meclis salonunda toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşma yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök; “Bugüne kadar KOP ile birlikte biz 2 proje yaptık. Birincisi organize sadece Türkiye’de Aksaray Ticaret Borsasına has organize besicilik bölgesi kurduk. Burada KOP bize 24 adet yem karma makinesi verdi. Bir diğeri ise bugün ziyaret ettiğimiz eleme tesisidir. Paranın büyük bir kısmını bizden sağlamış olsa da burada devlet millet işbirliği önemliydi. O ruhu yakaladık biz” dedi.
Aksaray üretimde üstüne düşeni yaptığını ifade eden Borsa Başkanı Öztürk; “Üç tane ürünümüzün coğrafi işaretini aldık. Bir çerezlik ay çekirdeği, Türkiye’nin yetmişine üretiyoruz. Bu aramasıyla, kalitesiyle bölgenin özelliğiyle, bizim bölgemiz Tuz Gölü havzasında olmasından dolayı, Eskil bölgesinde bir alüvyal oluşturan enerji rüzgâr var orada. O rüzgâr Tuzdan aldığı o değerleri ürüne yansıtıyor. Sadece çekirdekte değil pancarın içerisindeki polar da, buğdayın içerisindeki enerjide glütenin de hepsine etki yapıyor. Ette pembe özelliğimiz var. Normalde et iki gün durdu mu siyahlaşır ama bu havza da yetişen etler endemik bitkilerden dolayı böyle bir renk özelliği var ve raf ömrü uzunluğu var. Açıkçası Aksaray üretim de üstüne düşeni yapıyor” şeklinde konuştu.
Toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan; “Bugün KOP bölgesi ziyareti kapsamında sizlerin yanındayız inşallah bundan sonraki dönemde de birlikte bölgemizi kalkındıracak ileri uç olabilecek, örnek olabilecek, geliştirecek hep beraber inşallah çalışmaya devam edeceğiz. Bugün tesisimiz gördük, kendisi de projelerde bahsetti inşallah imkanlar el verdiğince birlikte bölgenin ihtiyaçlarını doğru tespit edip daha büyük montanlı projeler yapmayı Allah bize kısmet eder” şeklinde konuştu.
Toplantıda, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’ten Aksaray iline yapılan borsa yatırımları ve projeleri hususunda bilgiler vermesinin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakan yardımcısı Oruç Baba İnan, Ticaret Borsasının yapacağı projelere destek vereceğini açıkladı.
Haber: Fatma Altınok