Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Helvadere “Efes Antik Kenti” adayı

Helvadere’de tarihi Mokissos Antik

Helvadere’de tarihi Mokissos Antik Kenti kazıları kültür ve inanç turizmine ışık tutuyor

Helvadere Belediye Başkanı Arif Bellikli, bölgenin zengin tarihini dünya İle paylaşmayı hedefliyor.
Aksaray Helvadere Belediye Başkanı Arif Bellikli, bölgesinin tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla Mokissos Antik Kenti’nde başlatılan kazı çalışmalarının önemine dikkat çekiyor. Helenistik döneme kadar uzandığı bilinen bu antik kent, halk arasında “Nora” veya “Viranşehir” olarak da bilinirken, şimdi “örenşar” olarak adlandırılmaktadır.

Antik kentin tarih boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yaptığı ve çok sayıda kültürel ve dini iz bıraktığına inanan Başkan Bellikli, bu kazı çalışmalarının Helvadere ve çevresinin turizm potansiyelini büyük ölçüde artırabileceğine inanıyor. Ayrıca, bu çalışmaların Helvadere’yi bir “Efes Antik Kenti” adayı olarak konumlandırabileceğini vurguluyor.

Kazı çalışmalarının aralıksız devam ettiği bu dönemde Başkan Bellikli, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Kasabamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. Kültür ve inanç turizminin yükselişte olduğu bir dönemde, Helvadere’nin bu antik kentiyle daha fazla turisti ağırlamayı umuyoruz dedi.

Bu çalışmaların sonuçları merakla beklenirken, Mokissos Antik Kenti’nin Helvadere ve Türkiye turizmi için yeni bir cazibe merkezi haline gelebileceği umut ediliyor.

Haber; Ağustos Gerçe