Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da öğrencilere deprem dersi verildi

Aksaray AFAD İl Müdürlüğünce,

Aksaray AFAD İl Müdürlüğünce, AFAD ekipleri Aksaray’da okullarda öğrenci ve personellere depremde doğru davranış konulu eğitim vermeye devam ediyor.

Türkiye coğrafi konumu sebebiyle deprem bölgesi olarak kabul edilip deprem afetine yönelik Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından farkındalık ve bilinlençdirmek amacıyla Aksaray’ın Kılıçaslan İlkokulu öğrencilerine ve personellerine depreme yönelik eğitim verildi.
Depremden korunma yolları, deprem sırasında neler yapılabilir konuları ele alınarak Kılıçarslan İlkokulu öğrencileri ve personelleri bilgilendirildi. Olası deprem durumunda minik öğrencilerin yapılması gerekenler hususunda bilinçlendirildi.
AFAD ekipleri tarafından Kılıçaslan İlkokulu öğrencileri Simülasyon tırında uygulamalı olarak deprem gösterildi. Öğrenciler ve personellere depremde yapılması gereken doğru davranışlara ilişkin farkındalık uyandırmak ve bilinçlendirmek amacıyla eğitim verildi.
İlkokul öğrencileri deprem anını Simülasyon tırıyla bizzat yaşayarak depremde yapılması gerekenler hakkında bilinçlenmeli hususunda uygulamalı olarak gösterildi.
Haber: Fatma Altınok