Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da 17 kişi işe alınacak

Aksaray İŞKUR 17 Kişilik

Aksaray İŞKUR 17 Kişilik Toplum Yararına Program başlatıyor.

Aksaray’da dezavantajlı kesimlere İŞKUR tarafından destek hizmetleri devam ediyor.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde düzenlenen Toplum Yararına Programı (TYP) başvuruları başladı. Program kapsamında, dezavantajlı kesimlere sunulan bakım ve destek hizmetlerinin sürdürülmesi amaçlanıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Aksaray İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, Başvuruların 19 Eylül 2023’ten 23 Eylül 2023 tarihine kadar İŞKUR İl Müdürlükleri, e-Devlet, İŞKUR e-şube veya ALO-170 iletişim hattı üzerinden yapılabileceğini ayrıca programın, 2 Ekim 2023’ten 28 Haziran 2024’e kadar devam edeceğini bildirdi.

Başvuru yapacak adaylardan istenen şartlara da değinen İl Müdürü Akkuş; İŞKUR kaydının olması, işsiz olunması, en az 18 yaşını doldurulmuş olunması, öğrenci olunmaması ve emekli/malul aylığı almamış olunması bulunuyor. Ayrıca, programdan yararlanacak kişilerin program başvurusu tarihinden önceki bir yıl içinde aynı işyerinde çalışmamış olmaları gerekmektedir dedi.

Adaylar aynı gün içinde başvuru yapabileceklerine de değinen Aksaray İŞKUR İl Müdürü Akkuş;TYP’lere sınırlıdır ve 27 Eylül 2017 tarihinden itibaren en fazla 9 ay süreyle TYP’lerden yararlanabilirler. Adrese Kayıt Sistemi’ne (AKS) göre aynı adreste oturan kişilerden sadece biri programa katılabilecektir. Ancak bu durum, aynı adreste oturanların gelir durumuna göre değişiklik gösterecektir diye konuştu.

Detaylı bilgi ve başvuru için İŞKUR İl Müdürlükleri veya İŞKUR’un resmi web sitesi olan www.iskur.gov.tr adresine başvurulabilir.

Haber; Fatma Altınok