Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Aydoğdu; “Aksaray Kabuğunu Kırdı”

Aksaray AK Parti Milletvekili

Aksaray AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, basın buluşmaları kapsamında Aksaraylı gazeteciler Yaşar Karatay, Bilal Bölükbaş ve Abdülkadir Ay ile bir araya geldi. Aksaray FM radyosunda yapılan gündeme ve yerel seçimlere yönelik önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Aydoğdu, vatandaşların merakla beklediği soruları yanıtladı.
Milletvekili Aydoğdu, Aksaray FM radyosunda gerçekleştirilen basın buluşmasında açıklamalarda bulunurken ve gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Türkiye ve Aksaray’ın sorunlarının konuşulduğu buluşma, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. Aksaray’daki kentsel dönüşümle ilgili kendisine yöneltilen soruyu yanıtlayan AK Parti Milletvekili Aydoğdu; Kentsel dönüşümle ilgili ihaleyi yaptık. Katılan olmadı. Daha doğrusu deprem şartları ve bu tür ihalelere müteahhitler bu enflasyonist ortamda pek rağbet etmiyor. Ama biz bu ihalenin bu yıl içerisinde tekrar yapılması için ısrarcıyız. Ancak bakanlığımız da Cumhurbaşkanımız da deprem bölgesine büyük öncelik veriyorlar. Depremde hepimizin içi yandı, bütün Türkiye oradaydı. Şimdi Eylül ayına geldik, serin havalar başladı. Deprem bölgesinde en fazla 2 ay sonra kış başlar. En azından oradaki vatandaşlarımızı çadırlardan kurtarıp konteynerlere yerleştirmek istiyoruz. Konteynerlerde bile kış zor olacaktır orada, onun için bir öncelik var o bölgeye. Ben geçtiğimiz günlerde Çevre Bakanımızla özel olarak bir görüşme yaptım, “Aksaray’da birkaç yeri, kentsel dönüşüme tabii tutalım” dedim. Aslında benim aklımdan geçen, Vilayet binasını merkez alıp , Ali Baba Tekkesine kadar olan kısmı yarı çap olarak alıp, orayı tamamlamak. Belki de 400 metre yarıçapında bir daireyi tamamlamak ve biz bunu inşallah yaparız. Aksaray’da bunu yapmak zorundayız. Ulu Camii ve Hükümet Konağının çevresini, Zinciriye Medresesinin üst kısmını, Kurşunlu Cami çevresini düzenlememiz lazım. Ayrıca pek çok hemşerim buna katılmıyor ama çarşımızın da kentsel dönüşüme girmesinin iyi olacağı kanaatindeyim. Çok zor tabii, çok büyük rant var. Çarşı sonraki iş ama Ulu Cami ve Vilayet Konağı çevresini büyük bir kentsel dönüşüme uğratmalıyız. Tabii orada gönül ister ki devletimizin imkanları iyi olsun ve orada bazı yerleri boş bırakalım. Çünkü Aksaray öyle bir şehir oldu ki, şu anda biz Orta Anadolu’da Kayseri ve Konya’ya doğru koşan bir şehiriz. Artık Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Karaman sınıfında değiliz. Zaten merkez nüfusumuz da 253-254 bin oldu. Bu hızla 10-15 yıla büyükşehir oluruz biz” dedi.
Aksaray’a yeni bir hastane yapma fikrinde olduklarını açıklayan Aydoğdu; Şimdi biz 300 yataklı olarak başlayıp, 500 yataklı olarak bitecek bir hastane düşünüyoruz. Yeri konusunda tereddütteyiz, nereye yapalım diye düşünüyoruz. Belki Sağlık Bakanımızla görüşürüz 2 hastane olur. Çünkü bizim şehir öyle gidiyor. 200 yataklı bir yere, 200 yataklı başka bir yere şeklinde olabilir. Çünkü öyle bir büyüme istidadı var Aksaray’da” diye konuştu.
Uzun zamandır konuşulan ve meydana gelmesi halinde büyük yıkıma neden olacağı düşünülen İstanbul depreminden dolayı İstanbul’daki iş insanlarının Aksaray’a gelmesiyle ilgili yöneltilen soruya cevap veren Aydoğdu; “Çok istekliler. İstanbul’dan Aksaray’a gelip inceleme yapanlar var. Bazıları da gelmeye niyetli olduklarını söylüyorlar. Ayrıca deprem olsa da olmasa da Türkiye önümüzdeki süreçte sanayi yatırımlarını mutlaka Marmara bölgesinin dışına taşımak zorunda. Türkiye deprem bölgesi ama Orta Anadolu diğer bölgelere nispeten daha ikinci üçüncü derecede. Ayrıca Aksaray, coğrafya itibariyle yatırımlara müsait. Ulaşım yönünden de merkezde. Şu anda Ulaştırma Bakanlığımız demir yolunun ihale sürecini başlattı. Demiryolu bizi, serbest bölgeye bağladığında Aksaray başka bir boyuta geçecek. Bakanlıklarımızla görüştük, demiryolu ihalesi yapılır yapılmaz, Aksaray’ın lojistik merkezi olmasına hazırlar. Aksaray lojistik merkezi olarak ilan edildikten sonra ne olur? Bizim bir yarım havaalanımız var orayla ilgili kafamızdan geçen, uçuş okulu olacak diyorduk. Bu konuyla ilgili uzun uzun görüşmeler yapıldı. Şimdi öyle bir noktaya geldik ki Türkiye, uzun vadede uçak fabrikası yapacak. Öyle bir şey için en ideal yer burası deniliyor. Bunu yapılacak olarak düşünmeyin lütfen, bunlar ihtimal dahilinde. Ben Aksaray ile ilgili düşüncelerimi sizinle paylaşamıyorum. Çünkü aklımdakini söyleyince yapılacak diye anlaşılıyor sonra neden yapılmadı deniliyor” ifadelerini kullandı.
Açıklamaları arasında bir de özeleştiri yapan Aydoğdu; “Türkiye imkanları kısıtlı bir ülke. Bizim hükümetlerimiz maalesef, bölgesel dengeli kalkınmayı da çok becerebilmiş değiliz. Olmayacak yerlere olmayacak yatırımlar yapabiliriz. Çok ihtiyaç olan yerlere yapamayabiliriz. 2003 veya 2004 yılıydı, Bursa’dan Balıkesir’e doğru gidiyordum. Gidiş geliş tek yoldu. Şu an orası bölünmüş yol oldu. Şu an tahmini 1,5 saat sürer diye düşünüyorum biz 5-6 saatte gitmiştik. Türkiye o yolu yapmaz, gider başka yolu yapabilir. Bizde yatırımlar bir yerin bakanı, başka yerin ağası olarak yapılabilir. Bunlar olabilir, bunlar her hükümetin zaman zaman yaptığı şeylerdir. Ama Cumhuriyet hükümetlerinin tamamı, mutlaka bir misakı milli vizyonu ile mutlaka memleket perspektifi ile ülkeye bakar ve ihtiyaçlar ne ise giderilir” şeklinde konuştu.
2024 Yerel seçimlerinde Aksaray’da Cumhur İttifakı ortak aday mı çıkaracak sorusuna cevap veren Aydoğdu; “Cumhur ittifakı çok güzel bir ittifak oldu. Sorunsuz gidiyor. Tabanlar da birbirine yakıştı, üstte de büyük bir centilmenlik örneği verildi. İttifak böyle yapılır diye gösterdiler. Hem Cumhurbaşkanımızdan hem Sayın Bahçeli’den Allah razı olsun. Mahalli seçimlerle ilgili, genel seçimlerden önce mahalli seçimde de bunu yaparız gibi mecliste konuşuluyordu. Ama son durumu bilmiyorum. Geçtiğimiz günlerde bir haber dinledim, bir heyet oluşturuldu, görüşmeler başlayacak diye. Anlaşılan o ki bizim 7 Ekim’deki kongreyi beklemeden görüşmeye başlayacaklar. Benim gönlümden geçen şu, biz Cumhur İttifakı olarak mahalli seçimlere girsek diyorum. Çünkü Türkiye’nin artık siyasi yönden yeni tartışmalara tahammülü kalmadı. Millet hesabını kesti aslında hem 14 hem 28 Mayıs’ta. 28 Mayıs’ta halkın verdiği hükmün gereği olarak tüm ülkede ittifak olarak gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama kararı biz vermeyeceğiz tabii ki. Genel Başkanlar son kararı verecekler” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: Avni Kuru