Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Dinçer, Aksarayspor’un güçlü futbolu var

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER:

Seyirciye keyif veren bir oyun var

Aksaray Belediyespor’un, 2. Lig’e çıkmasının ardından, bulunduğu ligdeki takımlar içerisinde teknik altyapısı, tesis ve donatı anlamında en zayıf takımlardan biri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Bir futbolcuyu Aksaray’a getirebilmemiz için güzel imkânlar sunmamız gerekiyor. Futbolcu, tesisin güzelliği, şehrin ona ne vereceği gibi konulara da bakıyor. Bunların hepsi etken oluyor. Kaliteli futbolcu çekebilmemiz için güzel bir altyapı, iyi bir tesis sunmamız gerekiyor. Yaşam alanlarını güzelleştirmek için yatırım yapılması gerekiyor. Altyapı ile ilgili çalışmalar yapmamız gerekiyor.” diyerek Aksaray’ın stadyum talebinin öncelikli konu olduğunu ve stadyumun Aksaray’a getirilmesi için, Aksaray Valisi, Milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanı ile beraber mücadele verdiklerini söyledi.

Açıklamalarında, Aksaray Belediyespor’un maçları hakkında da yorumlarda bulunan ve Teknik Direktör Önder Karaveli’ye övgüler yağdıran Dinçer, “Önder Karaveli hocamız profesyonel bir hoca zaten. Ayakları yere basan, çok olgun bir kişiliğe sahip. Oyun olarak mücadele anlamında, takım olma anlamında genel hatlarıyla seyirciye keyif veren bir oyun var.” dedi.

Aksaray Belediyespor’un şampiyonluğu için çok çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Biz çalıştık, Allah’ta bize şampiyonluğu nasip etti. Başarı, Allah’tan. Biz samimi olmaya çalıştık ve elimizden geleni yaptık. Spor konusu birçok yönü, boyutu olan üzerinde çok konuşulması gereken bir konu. Yetki ve sorumluluk çerçevesinde bize ait birkaç takımımız var. Aksaray Belediyespor’da bunlardan birisi. Bunu yönetmek anlamında yapabileceğimiz ne varsa yapmaya çalıştık. Büyük hedeflerle ortaya çıkıp başarılamayacak şeyleri hedef koymadık. Elimizdeki imkânları ortaya koyduk. Zaman geçtikçe bir tecrübemiz oldu. Ben sporu daha önceden de yakından takip ederdim. Ancak taraftar kısmındaydım. Yöneticilik kısmının çok farklı olduğunu girince gördük. Sahaya girince insanlar farklı bir görüntüye bürünüyorlar. Taraftar kimliği içerisinde farklı davranışlar sergilendiğini gördük.” dedi.

Aksaray Belediyespor’un idarecilerinden futbolcularına kadar hepsinin başarı elde etmek istediklerini dile getiren Dinçer, “Çok kafa yorduk, çalıştık. Önce Bal Ligi’nden 3.Lig’e sonra da 3. Lig’den 2. Lig’e çıktık. Takımımız şu an mücadelesine devam ediyor. Bizim Aksaray Belediyespor’umuzun altyapısı yok. Tesislerimizde yenilemeler yapık. Lojman, yatakhane, yemekhane kısımlarını yeniledik. Teknik ekiple futbolcuların aynı yerde kalmasını sağladık. Bu gibi teknik tedbirler aldık. Yenilemeleri yaptık ama yeterli değil. 2. Lig’de takımlar içerisinde teknik altyapısı, tesis anlamında, donatı anlamında en zayıf takımlardan birisi Aksaray Belediyespor olsa gerek. Bir futbolcuyu şehre getirebilmeniz için güzel imkânlar sunmanız gerekiyor. Tesisin güzelliğine, şehrin ona ne vereceğine de bakıyor. Bunların hepsi etken. Kaliteli futbolcu çekebilmek için güzel bir altyapı, tesis sunmak gerekiyor. Yaşam alanlarını güzelleştirmek için yatırım yapmak gerekiyor. Altyapı ile ilgili yapmamız gereken çalışmalar var. Biz valimiz, milletvekillerimiz ve il başkanımız ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’ı, ziyaret ettiğimizde Aksaray olarak yeni bir stadyum noktasındaki talebimizi ilettik. Aksaray Belediyespor tesislerinin donanımlı olması gerektiğini söyledik. Bakanımızda sağ olsun bizi destekledi. İşlerimizi toparladıktan sonra o konuya ağırlık vereceğiz. Tesis güzel olursa alt yapıdan da futbolcu yetiştirirsiniz, gelen futbolcuları da kiralık olarak değil de asil kadroya alabilirsiniz. Önder Karaveli hocamız profesyonel bir hoca zaten. Ayakları yere basan, çok olgun bir kişiliğe sahip. Oyun olarak mücadele anlamında, takım olma anlamında genel hatlarıyla seyirciye keyif veren bir oyun var.” dedi. Haber: Ağustos GERÇE