Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜ VE SDÜ, TEKNİK ANALİZ ÇALIŞMALARINI BİRLİKTE YAPACAK

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof.

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, üniversiteler arasıişbirliklerinin gerek akademik, gerekse sosyal hayatın gelişmesi ve yenihareket alanlarının oluşması bakımından önemli olduğunu söyledi. 

süleymandemirel Üniversitesi (sdÜ) ile asÜ arasında, “araştırma-geliştirme, teknikÇalışmalar ve ortak girişimler” protokolü imzalandı. İmza töreninde kısa biraçıklama yapan rektör Şahin, protokol gereği sdÜ yenilikçi teknolojileruygulama ve araştırma merkezi ile asÜ bilimsel ve teknolojik uygulama vearaştırma merkezinin analiz, araştırma-geliştirme ve bilimsel teknikçalışmaları birlikte yapacağını kaydetti. her iki üniversitenin imkânlarınınkarşılıklı olarak kullanılabilecek olmasının, akademik çalışmaların yanı sıratoplumsal fayda açısından da önem arz ettiğini kaydeden asÜ rektörü, “buprotokol bir yanıyla da kamu kaynaklarını verimli şekilde kullanmanın biryansımasıdır. İşbirliği alanlarını genişletmek, yeni hareket ve çalışmaalanlarının da ortaya çıkmasına vesile olacaktır” dedi. sdÜ rektörü prof. dr.İlker hüseyin Çarıkçı da, asÜ ile işbirliği içerisinde çalışmalar yapmanınkendilerini de memnun ettiğini, iki üniversitenin ve iki şehrin kaynaşmasıaçısından da bu gibi işbirliği çalışmalarını önemsediklerini belirtti.

yapılankısa açıklamaların ardından protokol metni imzalandı. törene asÜbtam müdürü dr.Öğr. Üyesi neslihan tekin ve merkez yöneticileri de iştirak etti.

haber merkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü
Sıradaki Haber Aksaray’da Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi Konulu Toplantısı gerçekleşti