Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da ihtiyaç sahibi kadınlar meslek sahibi oldu

Aksaray Valiliği Sosyal Yardımlaşma

Aksaray Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Vakıf Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından, ihtiyaç sahibi kadınlara yönelik açılan aşçı yardımcılığı kursu, dikiş kursu ve halı kursu tamamlandı. 68 kişinin katıldığı kursların tamamlanmasının ardından kursiyerlere katılım belgeleri verildi. Kurslarda yapılan ürünlerin satışı için 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda kermes düzenlendi. Kermesin gelirleri, ihtiyaç sahibi kadınlara verilirken, satılmayan ürünler de ihtiyaç sahibi kadınlara hibe edilecek. Düzenlenen kermese, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de katıldı.
Aksaray’da bir sosyal yardımlaşma örneği sergilendi. İhtiyaç sahibi kadınların hem sosyalleşmesi hem de gelir elde etmeleri amacıyla Aksaray Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi tarafından aşçı yardımcılığı kursu, dikiş kursu ve halı kursu açılmıştı. Öte yandan kurslara katılan kadınların çocukları içinde oyun kursları açıldı. Kurslar, kadınların iş sahibi olabilmesi için İŞKUR ile koordineli olarak düzenlendi.
Açılan kermesi Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile birlikte gezen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aile Destek Merkezi’nde açılan kurslara katılan kursiyerlerin katıldığı kurslarla ilgili bilgi alarak halı dokuma, konfeksiyon ve aşçı yardımcılığı kurslarına katılan kadınların üretimleri ve yaptığı ürünleri inceledi. Kursiyerlere başarı dileklerini iletti.
Kursların tamamlanmasının ardından, katılımcıların yaptığı ürünlerin satışını gerçekleştirmek amacıyla 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda kermes düzenlendi. Kermese katılan ve düzenlenen kurslarla ilgili bilgi veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Sözeriyim, “Kursiyerlerimizle beraber bir eğitim programı yapıyoruz. Aşçı yardımcılığı, dikiş kursu ve halı kursu açtık. Ayrıca hanımefendilerin orda rahatça eğitim görmeleri adına çocuklar için oyun kursumuz var. Kursiyerlerimizin tamamı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız. Buradaki üretilen ürünlerin materyallerinin tamamı vakfımız tarafından karışlanıyor. Bu Bakanlığımıza bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğümüzün bir projesi. 3 aylık eğitimlerin sonunda da burada üretilen ürünlerimizin kermeslerle satışını yapıyoruz Satışlardan elde edilen gelirlerin tamamı ihtiyaç sahibi ablalarımıza veriliyor. İhtiyaç sahibi kadınlarımızın faydasına olan bir etkinlik. Hem gelip sosyalleşiyorlar hem de kendilerine gelir elde ediyorlar. Satılmayan ürünleri de kendilerine hibe diyoruz. Katılımcılara, 3 ay sonunda katılım belgelerini takdim ettik. Bugünde kermesimizi ürünlerimizi satmak için düzenledik. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müzde bize Rehabilitasyon Merkezi ile beraber destek oldu. 68 kursiyerimiz var. Gün içerisinde 8 saatlik bu pratik kurslardaki eğitimin yanında 1 saatlikte teorik eğitim veriyoruz. Anne sağlığı, çocuk sağlığı, narkotik gibi alanlarda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Diyanet, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Yeşilay gibi kurumlardan gelen kişiler eğitim veriyorlar. Katılan kadınlar hem bilgi ediniyorlar hem de meslek ediniyorlar.

Arıca bu kurslarımız da İŞKUR ile koordineli gittik. İş garantili olsun diye. Bizim şehrimizde en çok ihtiyaç olan, talep olan iş meslek dallarında eğitim verdik. Örneğin tekstil şehrimizde çok gelişiyor. Onun için dikiş kursu açtık. Küçük esnaf yanında bir yardımcı arıyor. Aşçı yardımcısını onun için açtık. Halı zaten Aksaray’ın vazgeçilmezidir.” diyerek açılan kursların amacını açıkladı.
Kermeste, Aksaray Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Yeşilay ekipleri tarafından bağımlılık yapıcı maddelerle ilgili de bilgilendirme yapmak amacıyla stant açılarak vatandaşlar bilgilendirildi.
Kermese; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Ali Bayer, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.