Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DSİ heyeti sulama projelerini inceledi

Devlet Su İşleri (DSİ)

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ekinci ve beraberindeki heyet, önemli sulama projelerini yerinde inceledi. İncelemeler sırasında projelerin ilerleyişi hakkında brifing aldılar.

       

KOS 1,2,3 Sulamaları projesi kapsamında, toplam sulama alanı 190 bin 850 dekar olan projenin 72 bin 650 dekarlık bölümü 2022 yılı itibariyle faaliyete geçirildi. 2023 yılı iş programı çerçevesinde imalatların tamamlanmasıyla birlikte 20 bin dekar alanda kapalı modern sulama sistemi kullanılarak sulama yapılması hedefleniyor.

Apa – Hotamış 1,2,3 Sulamaları Projesi ise kapalı cazibeli sistemle sulanacak toplam alanı 331 bin 930 dekarı kapsıyor. 2023 yılı iş programına göre, imalatların tamamlanmasıyla 2023 yılı sonunda 83 bin 500 dekar alanda kapalı modern sulama sistemi kullanılarak sulama gerçekleştirilecek, böylece toplamda 206 bin dekar alan modern sulama sistemi ile sulanacak.

Bozkır Harmanpınar Göleti projesinde ise gövde dolgusu tamamlanma aşamasına geldi. Gölet tamamlandığında, 710 dekarlık tarım arazisi modern sulama sistemi ile sulanabilecek.

Sulama projelerinin bu gelişmeleri, tarım sektöründe verimliliği artırmak ve su kaynaklarını daha etkin bir şekilde kullanmak amacıyla atılan önemli adımlar olarak dikkat çekiyor. Heyet, projelerin devam eden çalışmalarını yakından takip ediyor.
Haber; Fatma Altınok