Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarım Orman Bakanlığı; Deprem bölgesine hayvan dağıtımı gerçekleştirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 6 Şubat depreminden etkilenen 11 il de küçükbaş, kanatlı hayvan ve arılı kovan dağıtımı yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, depremden etkilenen üreticilere destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği hayvan dağıtımı ile yetiştiricilerin yaralarını sarmaya çalışıyor.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen yıkıcı, doğal afeti depremi Kahramanmaraş merkez üstü olup 11 ili etkilemişti. Türkiye’de deprem felaketinde yaraları sarmak amacıyla devletin kurumları dört bir taraftan çalışmalar yürütüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, deprem bölgesinde üretimi tekrar canlandırmak amacıyla üreticilere desteklemeye yönelik faaliyetler gerçekleştiriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı; depremden etkilenen 11 il de; 43 bin 317 küçükbaş, 548 bin 842 kanatlı hayvan ve 26 bin 273 arılı kovan dağıtımı gerçekleştirdi. Toplam bütçe olarak 880 milyon TL’ye ulaşacak olan hayvan dağıtımı bedelsiz bir şekilde yapıldı. Üreticileri ve yetiştiricileri destelemek ve yaralarını sarmak amacıyla çalışmalara devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 5 bin 804 büyükbaş hayvanın bedelsiz dağıtımını da ilerleyen günlerde başlayacağını belirtti.

Haber: Fatma Altınok