Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Bebek Dostu Sağlık” Kuruluşları ödüllendirildi

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Aksaray’da hizmet veren “Bebek Dostu Sağlık” kuruluşları ödüllendirildi. Aksaray İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç’in katılımıyla, Aksaray’da “Bebek Dostu Sağlık” kuruluşlarına ödül verildi.

Aksaray İl Sağlık Müdürü konu hakkında yaptığı açıklama kapsamında, “Anne ve bebek sağlığına yönelik hizmet sunumu, bir ülke için çok yönlü bir kalkınma göstergesidir. Ülkemizde, bebek ölümlerini azaltmak, anne sütü ve emzirmenin özendirilmesi, teşvik edilmesi ve yaygınlaşmasını amaçlayan Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları çalışmaları Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından bu yana Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı çerçevesinde yürütülmektedir. Program kapsamında hastaneler “Başarılı Emzirmede On Adım”, “Bebek Formüllerinin Pazarlanmasına Dair Uluslararası Yasa” ve Bebek ve Küçük Çocuk Beslenme Programları Uygulama Rehberi çerçevesinde değerlendirilerek, başarılı uygulamalar yapan hastaneler “Bebek Dostu Hastane” unvanı ile ödüllendirilmektedir. Eğitimli sağlık personellerinden oluşturulan ekipler aldıkları eğitim doğrultusunda hastane uygulamalarını geliştirmekte ve bu uygulamalar Ulusal Değerlendirme Ekibi tarafından yerinde değerlendirilerek Anne Sütü Üst Komitesi’ne sunulmaktadır” sözlerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Güleç sözlerinin devamında konu hakkında bilgilendirme yapmaya devam ederek, “Komitenin değerlendirmesi sonucunda, başarılı uygulamalar yapan hastaneler “Bebek Dostu Hastane”, uygulamalarını il geneline yaygınlaştıran ve çeşitli faaliyetler ile zenginleştiren iller ise “Bebek Dostu İl” ve “Altın Bebek Dostu İl” unvanını almakta ve “Plaket” ile ödüllendirilmektedir. Ayrıca programın yürütülmesi ve uygulanması konusunda güncel bilgiler ile öneriler geliştirilmektedir. Yıl boyunca yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve elde edilen sonuçların karara bağlandığı “Anne Sütü Üst Komitesi Toplantısı” sonrası İlimizin 2009 yılında almış olduğu Altın Bebek Dostu İl unvanının devam etmesi uygun bulunmuştur” ifadelerine yer verdi.

Aksaray’da “Bebek Dostu Sağlık” kuruluşları arasında; Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel Maya Hastanesi, Özel Aksaray Hastanesi ve Özel İnova Hastanesi yer aldı. İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, sağlık kuruluşlarına plaket ve teşekkür belgelerini takdim ederken, hastane yöneticilerine başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Haber: Ağustos Gerçe