Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyet Halk Partisi’nde il başkanının kim olacağı merak konusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP),

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler 24 Eylül’de gerçekleşecek olan il kongresine çevrildi. Kongrede, 3-4 kişinin il başkanlığı için aday olmayı düşündüğü öğrenilirken, kimlerin aday olacağına dair henüz net bir açıklama yapılmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde seçimlerden sonra başlayan olağan kongre sürecinde değişim sesleri yükselmeye başlamıştı. Cumhuriyet Halk Partililer özellikle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişimi yönünde bir vurgu yaparken, yerel seçimlere yenilenen kadrolarla gidilmesi gerektiğini de savunmaya başladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye genelinde başlayan olağan kongre süreci, Aksaray’da da ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından il kongresi ile devam edecek. İl kongresi için 24 Eylül tarihi açıklanırken, adaylık konusunda 3-4 kişinin aday olacağını söylediği ancak net bir adaylık başvurusu yapılmadığı öğrenildi. Adaylar, kongre günü içerisinde de adaylıklarını açıklayabiliyor. Kongre tarihinin belirlenmesinin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeni il başkanının kim olacağı, merakla bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, 14 Mayıs seçimlerine Aksaray’da Millet İttifakı olarak İYİ Parti çatısı altında girmiş ve İYİ Parti Aksaray’da ikinci parti olmuştu. Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi, seçmenlerinin pusulada Altı Ok’u özlediğini söyleyerek seçimlere kendi parti çatısı altında girmek istemiş, ancak CHP Genel Merkezi fermuar liste kararı almıştı. Yaşanan bu durumların üzerine kongreler sonucunda, yenilenmenin olup olmayacağı ve CHP’nin yerel seçimlerde aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu oldu.

Haber: Ağustos Gerçe