Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Metal Sen Şube Başkanı Taşdemir, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi tasladığını açıkladı

Aksaray Türk Metal Sendikası

Aksaray Türk Metal Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Muhterem Taşdemir, 2023- 2025 MESS Grup Toplu İş Sözleşmelerine yönelik 150 bin üyeyi ilgilendiren Cumhuriyet sözleşmesi taslağını açıkladı.
Türk Metal sen Şube Başkanı Taşdemir; “2023 -2025 dönemi MESS Grup Toplu İş Sözleşmemizde, Türkiye geneli yaklaşık 150 bin üyemizi ilgilendiren, Cumhuriyetimizin 100. yılında ‘Cumhuriyet Sözleşmesine’ başlıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.
Türk Metal Sen Şube Başkanı Taşdemir sözlerinin devamında; “Evet, Cumhuriyetimizin 100. yılında “ Cumhuriyet Sözleşmesi “ ne başlıyoruz. Her kademesinde üyelerimizin emeği olan, 2023-2025 yıllarını kapsayan MESS grup sözleşme taslağımızı tüm Türkiye de olduğu gibi Aksaray’da da işyerlerimizde üyelerimizle paylaştık, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Türk Metal Sen Şube Başkanı Taşdemir verilen teklife yönelik açıklamada bulunarak; “Vermiş olduğumuz teklife gelince; Birinci altı ay için, çekme zammı olarak 65 lira saatlik ücretinin altında olan üyelerimizin saat ücretini ilk önce 65 TL’ye çekeceğiz. Bunun üzerine, Yüzdesel olarak herkes için %80 zam istiyoruz. Daha sonra ise üyelerimizin işyerlerinde vermiş oldukları emeğin karşılığı olarak her kıdem yılı için üyelerimize her yıla 3 TL zam istiyoruz” ifadesine yer verdi.
Türk Metal Sen Şube Başkanı Taşdemir verilen teklinde devamında ise; “Bu taslağımızı birinci altı ay için teklif ediyoruz. Sosyal haklarımıza birinci yıl için %150’lik bir zam teklif ediyoruz. İlk altı ay için toplamda %119,05 oranında bir talebimiz oldu. Bu oran kişiye göre değişmekte olup % 180 oranına kadar çıkmaktadır. Ücret zammında; İkinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için de enflasyon artı %5 teklifimiz var. Sosyal haklarımızda 2. Yıl için ise enflasyon artı % 10 teklifimiz var. Bunun haricinde, yaşadığımız ekonomik sıkıntılardan dolayı sözleşmemizden kaynaklanacak toplu paramıza istinaden, Toplu Sözleşmemiz imzalanana kadar 1 Eylül’den geçerli olmak üzere her ay için 5000 TL teklifimiz var” şeklinde konuştu.
Ekonomik koşullarda emekçilerin yaşadığı krize değinen Türk Metal Sen Şube Başkanı Taşdemir; “Günümüz ekonomik koşullarında biz emekçiler olarak Pazar da, çarşıda her yerde krizdeyiz. Sadece bizler krizdeyiz. Bizler bu taslağımızı üyelerimizden gelen talepler, günümüz ekonomik şartları ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın TUİK enflasyon rakamları ile masaya oturmayacağız beyanı üzerine hazırlamış ve sonuç olarak işte enflasyon rakamlarının 4 – 5 katı ile masaya oturuyoruz. Genel Başkanımızın çizdiği yolda sonuna kadar mücadele ederek taslağımıza sahip çıkı, her dönem olduğu gibi bu dönemde de Türkiye’nin en iyi sözleşmesini, Cumhuriyet Sözleşmesini imzalayacağız” dedi.
Haber: Fatma Altınok