Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÇKS müracaatları Ziraat Odasında yapılacak

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, çiftçilere önemli uyarıda bulundu. 2024 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başladığını ve müracaatların Ziraat Odası binasından alınacağını dikkat çekti.
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin bilgilerini kayıt altına alan bir sistemdir. ÇKS sistemi ile çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini desteklemelerini izlenebilir, denetlenebilir ve raporlanabilir hale getiriyor. ÇKS, doğru ve verimli bir değerlendirme yapılabilmesi adına çiftçilerin bilgilerini toplayan bir zorunlu bir kayıt sistemidir.
ÇKS, çiftçilere sağladığı olanaklar ise; hibeler üzerinden çiftçilere destek verilmesi sağlanır. Devlet tarafından verilen tüm desteklerden faydalanma imkanı elde edilir. Çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini güvence altına alan ve bilgilerini tutan ÇKS, çiftçilerin devlet desteklemelerinden faydalanabilmelerini sağlar.
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak çiftçilerin ÇKS sistemin kayıt yaptırmaları gerektiğini vurgulayarak müracaatların ziraat odası binasında yapılacağını vurguladı.
Ziraat Odası Başkanı Koçak, kayıt işlemlerine yönelik; “2024 Üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), başvuru evrakları 1 Eylül tarihi itibari ile ziraat odamızda olup tüm iş ve işlemler odamızda yapılacaktır” şeklinde açıklama yaptı.
Haber: Fatma Altınok