Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Şiddetli Sel Felaketi: 1 Ölü, 14 Yaralı, 3 Aylık Bebek Kayıp

Aksaray’da dün akşam saatlerinde

Aksaray’da dün akşam saatlerinde meydana gelen şiddetli sağanak yağış, felakete dönüştü. Sevinçili, Gücünkaya Köyleri ile Kireçlik mevkiinde yaşanan sel afetinde, bir kişi hayatını kaybetti ve 14 kişi yaralandı. Ayrıca, 3 aylık bir bebek kayıp.

Olayın ardından Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, felaketin boyutları hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Kumbuzoğlu, afetin yaşandığı andan itibaren devletin tüm kurumlarının seferber edildiğini ve koordineli bir şekilde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Şu ana kadar 14 yaralının hastanelere sevk edildiğini, 13 vatandaşın taburcu edildiğini ve hayati tehlikesi bulunmayan bir hastanın tedavisinin devam ettiğini açıklayan Vali Kumbuzoğlu, olay yerinde bir vatandaşın hayatını kaybettiğini ve kayıp olan 3 aylık bir bebeğin arama çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Vali, olaya müdahale eden Aksaray Belediyesi, İl Özel İdaresi, UMKE, AFAD, DSİ, Karayolları, Emniyet ve Jandarma gibi kurumların koordinasyon içinde çalıştığını vurgulayarak, vefat eden vatandaşa Allah’tan rahmet dileyerek, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.

Aksaray’daki sel felaketi, bölgedeki yetkililerin koordineli çabalarıyla mücadele edilmeye devam ediyor. Kayıp bebek için de arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Açıklamada Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve daire müdürleri  eşlik etti. Haber; Ağustos Gerçe