Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu kavun sadece Amarat’ta satılıyor

Amarat kavunu hasadı başladı

Amarat kavunu hasadı başladı

Kavun sadece Amarat’ta satılıyor

Eski adı Amarat yeni adı Yenikent olan beldemizde yetiştirilen kavunun tadı bambaşka. Amarat kavunu lezzeti ve aroması ile bambaşka bir ağız tadı bulunuyor.

Amarat kavununun hasadının başlaması nedeni ile Aksaray belediye başkanı Evren Dinçer ve Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Amaratlı olan Aksaray Damızlık sığır yetiştiricileri birliği başkanı Bekir Kayan’ı da ziyaret ederek misafiri oldular.

Belediye başkanı Evren Dinçer, Yenikent’teyiz. Lezzeti ve aromasıyla ‘Amarat Kavunu’ bir başka

Misafirperverliği için Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanımız Bekir Kayan’a teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle özenle yetiştirdikleri ‘Amarat Kavunu’ ile sofralarımızı tatlandıran Yenikentli çiftçilerimize de bereketli bir hasat dönemi diliyorum” dedi.

AMARAT KAVUNU SADECE YENİKENT’TE SATILIYOR

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ta, Yenikent Beldemizde bu yıl Ağustos ayının ortalarında hasadı yapılmaya başlanılan kavun, aroması ve lezzetiyle kavun sevenlerin yüzünü güldürüyor.

Yenikent beldemizde yetiştirilen kavun ve karpuzlar artık Aksaray halk pazarlarında markalaştı. Daha hasadı yapılmadan Aksaray pazarlarında Amarat Karpuzu, Amarat Kavunu adıyla satılan kavun ve karpuzlar beldemize ait değildir. Yaklaşık 2 haftadır olgunlaşan ve hasadı yapılan kavun kg 12 TL’den sadece Yenikent’te satılmaktadır.

Yenikent’te üretilen tadıyla herkesin ilgisini çeken yerli Amarat Kavunu’nu birinci elden direk üreticiden almak isteyenler Yenikent çarşı merkezinde Ömer Kara- Yaşar Kara kardeşlerden alabilirler” dedi. *Ağustos GERÇE