Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KYK yurt başvuruları başladı

Kredi ve Yurtlar Kurumu

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvurularının ne zaman olacağını üniversite öğrencileri tarafından merakla bekleniyordu. Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yurt başvurularının başladığı açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yaptığı açıklamaların ardından 2023-2024 dönemi için KYK yurt başvuruları başladı. Üniversite tercihlerine göre yaşadıkları şehirlerden başka şehre gidecek olan öğrenciler, yerleşim sorunlarını çözmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından erişime açılan KYK yurtlarına başvurularını öğrenciler yapabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından erişime açılan KYK yurtları, başvuru yapan öğrencilere her yıl olduğu bu yılda binlerce öğrenciye yerleşim çözümünü KYK yurtları aracılığıyla sağlanacak.

KYK yurt başvurusu yapan öğrenciler ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e- Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapabilecekler. E- devlet şifresi olmayan öğrenciler ise; kimlikleri ile birlikte PTT şubelerine giderek e- Devlet şifresi alabilirler veya e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Haber: Fatma Altınok