Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

30 Ağustos batıl karşısında hakkın zaferidir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, 30 Ağustos’un esaret karşısında hürriyetin, teslimiyet karşısında onur dolu mücadelenin, batıl karşında hakkın galip geldiği, tarih sahnesinde benzerine az rastlanır müstesna bir gün olduğunu söyledi.

Rektör Arıbaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Türk milletinin, tarihin her döneminde esaret prangalarını darmadağın ettiğini ve vatanını canından daha aziz bildiğini dile getiren ASÜ Rektörü, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz ecdadımız, 1922 yılında, milletin hür yaşama iradesine uzanan elleri kırmış ve iman dolu mücadelenin her türlü karanlığı yırtacağını destansı biçimde ispat etmiştir” dedi. 30 Ağustos’un bağımsızlık dışındaki tüm alternatiflerin reddedildiği kutlu bir dönüm noktası olduğunu ve milletin Anadolu’daki bin yıllık varlığının kudretli bir tescili anlamına geldiğini de vurgulayan Prof. Arıbaş, “Ecdadımız, içinde bulunduğu türlü yokluklara rağmen mukaddes vatanın bir karışını bile vermemiş, hakka adanmış ruhuyla abidevi bir zaferi bizlere armağan etmiştir. Dün olduğu gibi bugün de milletin hiçbir ferdi asla esareti kabul etmez, asla sömürü altında yaşamaz, asla birliğine ve dirliğine halel getirmez… Bizler de aynı iman, aynı aşk ve aynı kararlıkla Türkiye’mizi çok daha iyi yerlere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Rektör Alpay Arıbaş, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi hayırla, minnetle, şükranla ve duayla anıyor, Zaferin 101’inci yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.”

Haber Bülteni