Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediyesi öncülüğünde Aksaray’ın çöpleri enerjiye dönüşüyor

Aksaray Belediyesi, Katı Atık

Aksaray Belediyesi, Katı Atık tesisi hakkında sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu. Aksaray Belediyesinin Katı Atık tesisini şehirden taşınmasıyla birlikte kötü koku ve görüntünün ortadan kalmasını sağladı.

Aksaray’ın gelişmesi ve büyümesi için yoğun çalışmalar gerçekleştiren Belediye Başkanı Dinçer, şehrin atkılarını enerjiye çeviren Katı Atık tesisiyle şehri yeniliyor. Katı Atık tesislerinde atıkları geri dönüştürüp çevreye ve ekonomiye katkı sağlıyor.

Küresel ısınmaya sebebiyet veren atıkları ortadan yok eden bu projeyle hem atıklar yok oluyor hem de geri dönüşüm sağlanarak ekonomiye katkı sağlanıyor. Aksaray Belediye şehri yenilemeye ve yenilenebilir enerji üretimine katkı sunacak hizmetler vermeye devam ediyor.

Aksaray Belediyesi sosyal medya hesabında; “Katı atık tesisinde kapasite artırımı devam ediyor. Tesiste atıklar geri dönüştürülüp hem ekonomiye hem de çevreye katkı sağlıyor. Tesis, risk faktörü oluşturan karbon azalımı ile doğa ve çevreye karbon salınımını ciddi derecede önlüyor. Mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılması hedefiyle kentin alt yapısını güçlendiren Aksaray Belediyesi enerji tüketiminin yenilenebilir kaynaklardan sağlanması için de her yıl yeni yatırımları devreye alıyor” paylaşımında bulunarak katı atık tesislerinin çevre kirliliğini ciddi oranda önlediğini belirtti.

Haber: Fatma Altınok