Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karkın OSB ile yılda 50 bin ton sebze meyve üretimi

Aksaray Karkın (Jeotermal Kaynaklı)

Aksaray Karkın (Jeotermal Kaynaklı) Tarıma Dayalı İhtisas Sanayi Organize Sanayi Bölgesi yılda 50 bin ton sebze ve meyve üretimiyle Aksaray’da ekonomik kalkınmaya katkı sağlaması düşünülüyor.
Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Aksaray Valiliği tarafından yoğun uğraşlar soncunda hayata geçmesi beklenen Aksaray Karkın (Jeotermal Kaynaklı) Tarıma Dayalı İhtisas Sanayi Organize Sanayi Bölgesi Aksaray’da ekonomiden istihdama birçok alanda katkılar sağlaması hedefleniyor.
Karkın Tarıma Dayalı İhtisas OSB, 2.000 kişiye istihdam sağlayarak ekonomiye her yıl 750 milyon TL katkıda bulunacağı belirtiliyor. Aksaray ilinin ekonomik gelişimine katkı sunan Karkın Tarım Dayalı İhtisas OSB proje bütçesi 1,5 milyar TL olup tahsis için ön başvurular devam ediyor.
Aksaray’da jeotermal kaynak potansiyelinin tarımsal üretimde değerlendirilmesini sağlayarak seracılık faaliyetlerinin ve tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda Aksaray’ın tarımda daha çok gelişim göstermesine olanak tanıyor.
Türkiye’de ve Aksaray’da yatırıma, üretime, istihdama, ihracata ve tarım-sanayi entegrasyonuna katkı sağlaması hedefleniyor. Jeotermal tesislerde bulunan Jeotermal enerji, güneş enerjisi, bio kütle enerji ve rüzgar enerjisi yani 4 farkı enerji ile yenilenebilir enerji kaynağı kullanılması hesaplanıyor.
Haber: Fatma Altınok