Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hacı Ömer Kartal Aksaray’a başarılarıyla veda etti

Aksaray’a geldiği ilk günden

Aksaray’a geldiği ilk günden bu yana eğitim camiasına kazandırdıkları ve başarıları ile adından sıkça söz ettiren Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aksaray’daki 9 buçuk yıllık hizmet süresini başarılı bir şekilde tamamladı. Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Hacı Ömer Kartal, Yenigün Gazetesine yaptığı ziyaret ile veda etti.
Ziyareti sırasında Yenigün Gazetesi sorumlusu Yaşar Karatay ile bir araya gelen İl Müdürü Hacı Ömer Kartal, hizmet süresi boyunca basın olarak verilen destekten ötürü teşekkür ederek, “Sizlerin de desteği ile, ne zaman bir sıkıntılı anımız olsa bizi motive ettiniz. Bize bu 10 yıla yakın sürede hep destek oldunuz. Sizlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Sözlerinde 9 buçuk yıldır Aksaray’da nitelikli eğitimin gelişmesi adına yapılan çalışmalardan ve bu çalışmalardaki süreklilikten bahseden Hacı Ömer Kartal, “Özellikle Aksaray’da şuna dikkat ettik. En ücra yerdeki okulumuzla en merkezi yerdeki okulumuzun şartlarını birbirine denkleştirmeye çalıştık. Onların imkânlarını, eksiklerini gidermeye çalıştık. Bu manada da siyasilerimizin, milletvekillerimizin, buradaki sivil toplum kuruluşlarımızın da desteği ile özellikle derslik ihtiyacımızı kapatmak için yoğun bir çaba sarf ettik. Artan nüfusa rağmen de ona göre bir planlama yaparak, Aksaray’daki derslik ihtiyacımızı kapatmak için yoğun gayret sarf ettik. Sadece derslik anlamında değil, okullarımızın donatım, diğer eksiklerinin giderilmesi de göz önünde bulundurduğumuz bir durumdu. Çünkü eğitimin olmazsa olmazı bunlardı” sözlerine yer verdi.
Aksaray’ın eğitim alanında en çok tercih edilen iller arasında yer aldığını yineleyen Hacı Ömer Kartal, “Öğretmen ihtiyacımızın karşılanması, şu anda doluluk oranımız yüzde 95. Öğretmen ihtiyacımız Aksaray’da olmadığı gibi burası en çok tercih edilen illerin başında geliyor. Sadece şöyle bir örnek vereyim. Geçtiğimiz haftalarda Bakanlığımızın yaptığı iller arası atamada, ilimizden 83 öğretmen ayrılırken, 209 öğretmen de ilimize atandı. Bu, ilimizin tercih edildiğini gösteriyor. Bir de burada tabii öğretmenlerimizle, okul müdürlerimizle onları motive ederek akademik anlamda başarıların artması için Valiliğimizin himayelerinde yoğun çalışmalar yaptık. Üniversite sınavlarında, DGS sınavlarında öğrencilerimiz çok başarılı oldular. Sadece bu sene YKS sınavlarında 22 öğrencimiz derece yaptı. Bu, Aksaray’ımız için gerçekten çok güzel bir sonuç. Bunları yaparken tabii eğitim bir süreçtir sonuçta. Ünlü bir düşünürümüzün sözü vardır, “kayayı parçalayan suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir” der. Yani eğitim böyle bir şeydir. Sabırlı olmak, kararlı olmak ve takip etmek gerekir. İnşallah bizim yaptıklarımız, yeni gelen Milli Eğitim Müdürümüz daha da geliştirerek Aksaray’ın eğitimine katkı sunacaktır” diyerek Aksaray’ın eğitim alanında başarılara imza atmaya devam edeceğine inandığını belirtti.

Haber: Ağustos Gerçe