Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Kumbuzoğlu, Tarım İl Müdürlüğünü ziyaret etti

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Vali Kumbuzoğlu’ya ziyareti esnasında Vali Yardımcı Şeyma Polat Balak eşlik etti.
Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ve birim amirleri Vali Kumbuzoğlu’nu Aksaray’da yapılan tarımsal faaliyetler hakkında bilgilendirdi.

     

Aksaray’da son zamanlara tarımsal çalışmalarla üretimi arttırmak ve ürün çeşitliliğini sağlamak adına Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan yoğun çalışmalarla çiftçileri tarıma teşvik edici faaliyetler gerçekleşiyor.
Son zamanlar Aksaray’da üretimi artan seracılık hakkında bilgiler verilerek, yaz- kış taze sebze ve meyve bulunmasını sağlayan seracılık üretimi çiftçilere verilen desteklerle teşvik edici çalışmalara değinildi.
Aksaray tarım alanında Türkiye genelinde büyük bir yere sahip olmaya devam ederken, Arpa, buğday, ayçiçeği gibi ürünlerin yanı sıra kanola, lavanta gibi ürünlerle çeşitliliği arttırılıyor. Üretimi verimli hale getirecek çalışmaların yanında Aksaray’da ürün kontrollerini sağlayan ekiplerle vatandaşların gıda zehirlenmesi yaşamamaları, hijyen kurallarına uygun olması yönünden sağlanan denetimler hakkında bilgiler verildi.
Aksaray Valisi Kumbuzoğlu’na Aksaray’da gerçekleşen tarımsal faaliyetleri hakkında bilgilendirmeye yapılarak, Aksaray’da tarım alanında verimliliği arttırılması hususunda istişare edildi. Vali Kumbuzoğlu, Aksaray’da üretimi arttırmak adına yapılan çalışmalarla üreticileri teşvik eden projeler hakkında bilgi aldı.
Haber: Fatma Altınok