Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın su kabakları şehir için gelir noktası oldu

Şırnak’ta yetişen su kabaklarının

Şırnak’ta yetişen su kabaklarının küçük olması ve Aksaray’da yetişen su kabaklarının oldukça büyük olması nedeniyle Aksaray’dan Şırnak Halk Eğitim Merkezi’ne su kabağı gönderiliyor. Gönderimi sağlanan su kabaklarının dekoratif olarak işlenmesi ise oldukça kolay oluyor.

Aksaray’dan getirilen su kabaklarından kursiyerler tarafından dekoratif ürünler yapıldığını belirten Şırnak’ta yaşayan Nazdar Basan, hobi olarak başladığı su kabağından dekoratif ürün yapma işini geliştirerek, iki yıl önce halk eğitim merkezi bünyesinde usta öğretici olarak kursiyerlere eğitim vermeye başladı.

Merkezde açılan kurslarda şimdiye kadar 80 kişiye eğitim veren Basan, kursiyerlerle yaptıkları dekoratif ürünlerin de internet üzerinden satışını gerçekleştiriyor. Şimdiye kadar 700 TL’den başlayan fiyatlarla satışı yapılan su kabaklarından abajur, lambader, gece lambası gibi 250 üründen elde edilen gelir merkezin döner sermayesine aktarıldı.

Nazdar Basan, yaz tatili olmasına rağmen şu an açtıkları kursta 12 kursiyerin eğitim gördüğünü söyledi.  Su kapaklarına şekil vermenin çok meşakkatli ve emek isteyen bir iş olduğunu belirten Basan,” Su kabaklarını genellikle ışıklı lamba olarak değerlendiriyoruz çünkü siparişlerin çoğu böyle geliyor. Su kabakları Aksaray’dan geliyor.”dedi.

Gelen siparişler üzerindeki kişi, aile, Türk bayrağı, Atatürk’ün ve takım logolarını su kabaklarını istediklerini anlatan Basan, merkez bünyesinde ortaya çıkardıkları ürünleri sergi alanında sergilediklerini söyleyerek, “Siparişleri kargoyla gönderiyoruz. Satışta elde edilen gelir merkezin döner sermayesine gidiyor ve ürünlerimize talep var.  Şırnak’ta yetişen su kabakları küçük olduğu için işlemesi çok zor oluyor. Büyük su kabaklarını Aksaray alıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe