Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı belli oluyor

Geçtiğimiz günlerde İyi Parti

Geçtiğimiz günlerde İyi Parti Aksaray İl Başkanı Cumali Asal’ın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etmişti. Asal’ın istifasının ardından il başkanlığı görevini kimin icra edeceği merak konusu olurken, görevi vekâleten yürüten İlçe Başkanı Osman Yılmaz’dan konu hakkında açıklama geldi. İl Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Yılmaz, göreve gelecek olan yeni başkanının bu hafta içerisinde duyurulacağını belirtti.
Aksaray’dan 14 Mayıs seçimleri sonucuyla Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) milletvekili olarak gönderilen Turan Yaldır’ın ses getirmesinin ardından parti il başkanlığı görevini yürüten Cumali Asal’ın istifası akıllarda soru işareti oluşturmuştu. Kamuoyunda Asal’ın İYİ Parti Genel Merkezi kanalı ile istifa ettirildiği gibi söylemler yer alırken konu hakkında açıklama yapan Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz, böyle bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını ve Cumali Asal’ın sağlık sorunlarına bizzat şahit olduğunu dile getirdi.
Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “”Genel Merkezimizin almış olduğu 3. Olağan Kongre kararı ile ilçelerimizin seçimini gerçekleştirmiştik. Geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde de il başkanı seçimini yapmıştık. Tek aday ve tek liste ile genç dinamik bir il yönetimini Cumali Asal başkanımızın önderliğinde seçtik. İl başkanlığı seçiminden sonra da genel seçimlere hızlı bir şekilde hazırlanmaya başladık. Sahadaydık ve gece gündüz demeden genel seçim için il başkanlığımızın önderliğinde tüm mücadelemizi verdik. Bu yoğun süreçte de Cumali Asal’ın sağlık sorunlarına bizzat şahit olan birisiyim. Ayakta fazla duramıyordu. Eklem ağrıları vardı ama bizi yalnız bırakmadı. Tüm mücadelesini en iyi şekilde verdi.” İfadeleri yer aldı.
14 Mayıs seçimlerinin ardından başarılı bir süreci geride bıraktıklarını ifade eden Yılmaz, “Mevcut vekil sayımızı korumuş olmakta bir başarıdır. Önceki dönemde bir tane milletvekilimiz vardı. Bir önceki seçimde Ayhan Erel seçilmişti. 14 Mayıs seçimlerinde de Turan Yaldır vekilimizi, tüm mücadelemizi Millet İttifakı’nın bütün bileşenleri ile vererek Meclis’e gönderdik. Ben, emeklerini esirgemeyen tüm teşkilatımıza, il başkanlarımıza, seçmenlerimize vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bize oy vermeyen vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü oyu verilmemesinin sebebini de şapkamızı çıkaracağız ve düşüneceğiz. Yerel seçimler için tekrardan değerlendireceğiz ve ona göre bir çalışma yürüteceğiz.” Sözlerini kullandı.
Sağlık sorunları nedeniyle Cumali Asal’ın istifasından sonra İyi Parti Genel Merkezi’nin takdiri ile vekâleten il başkanlığı görevini kendisinin yürüttüğünü dile getiren Osman Yılmaz, “İl Başkanlığı için aday adayı olmak isteyenler, Ankara’ya İyi Parti Genel Merkezi’ne bizzat kendileri giderek CV’leri ile başvurabilir. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Teşkilat başkanımız Buğra Kavuncu ile görüşebilirler. İyi Parti Aksaray İl Başkanı bu hafta netleşecek. Tüm yetki, tüm takdir Genel Merkezimizdedir. Genel Merkezimizin bu konuda yoğun bir çalışması vardı. Yeni il başkanımızın ve il yönetimimizin belirlenmesi ile çok çalışacağımızı, yerel seçime hazır olduğumuzu ve çalışmalarımızı başlattığımızı da duyurmak istiyorum.” Sözlerini kullanarak açıklamasına son verdi.

Haber: Ağustos Gerçe