Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitime Destek Platformu’ndan Diyanet’e Tam Destek

Aksaray Eğitime Destek Platformu

Aksaray Eğitime Destek Platformu başkanı Kuddusi Bakar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma namazı için yaptığı çağrıyı sonuna kadar desteklediklerini açıkladı. Bakar, Diyanet’in çağrısını şeriatçı bir çıkış olarak gösteren bazı kesimleri de sert bir dille eleştirdi.
Bakar, yaptığı basın açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçen hafta Cuma hutbesinde mesai ve okul saatlerinin Cuma namazına göre ayarlanması çağrısının gayet anlaşılabilir ve haklı bir talep olduğunu belirtti. Bakar, her şey Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçen hafta Cuma hutbesinde yaptığı çağrı ile başladı.
Diyanet Cuma günü mesai ve okul saatlerinin namaza göre düzenlenmesini istedi. Gençlerimizi, çocuklarımızı sevgiyle, muhabbetle, güzel bir üslupla camiye teşvik edelim. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla Allah’ın evlerine koşalım. Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan Cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim. Unutmayalım ki ibadet özgürlüğü ve insan haklarına riayet bunu gerektirir. Bu hususta hassas davranmayanlar büyük bir vebal altına girmektedir dedi.
Gayet anlaşılabilir talepler içeren bu istek art niyetli bir güruh tarafından başka bir yere çekildi diyerek sözlerine devam eden başkan Bakar; Bir gazeteci “Hedef çok açık, öğrenciler bahane, Türkiye’de tatil günü olarak pazar günü yerine cuma günü ilan etmek” sözleriyle Diyanet’in gizli bir hedefi olduğunu ifşa ediyor kendince dedi.
Cumhuriyet gazetesi ise benzer bir suçlamayla Diyanet’in laikliğe aykırı bir çağrı yaptığını “Diyanet’ten şeriatçı çıkışlar” başlıklı bir yazıyla ilan ediyor diyerek sözlerine devam eden başkan Bakar; Diyanet İşleri Başkanlığı, geçen hafta Cuma hutbesinde mesai ve okul saatlerinin cuma namazına göre ayarlanması çağrısı yaptı, cuma namazı sırasındaki alışverişi “haram” ilan etti. Böylece bir kez daha cuma hutbesi aracılığı ile laikliğe aykırı çıkış yaptı.” gibi sözlerle olayı saptırmaya ve farklı mecralara çekmeye çalıştılar. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın mesai ve okul saatlerini daha fazla insanın rahatça Cuma namazına gelebilmesi için düzenlenmesi yönünde çağrı yapmasından daha doğal ne olabilir? Diye sorarak Diyanet şeriata değil de putperestliğe uygun düzenleme mi istemeliydi? Sorusunu sordu. Eğer böyle olsa birileri için mesele kalmayacak herhalde diyerek sözlerine devam eden Aksaray Eğitime Destek Platformu başkanı Kuddusi Bakar; Bu art niyetli grup, kendileri gibi düşünmeyen herkesi “terbiye” etmekle meşguller her zaman ki gibi diyerek Eğitime Destek Platformu olarak; Diyanet’in bu açıklamasına hadsiz ve mesnetsiz yaklaşımda bulunanları esefle kınıyoruz. Bizler Eğitime Destek Platformu olarak, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma Namazı ile ilgili yapmış olduğu açıklamayı sonuna kadar destekliyoruz. Bundan sonraki süreçte de Devletimizin ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın yanında olduğumuzu beyan ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur diye konuştu.

Haber Ağustos Gerçe