Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Dinçer Uyardı; Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer vatandaşları sıcak havalarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda tavsiye de bulundu.
Yaz aylarının gelmesiyle beraber sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyir gösterirken Aksaray’da sıcaklıklar 38 derece ve üzerini görmeye başladı.
Sıcak havalarda vatandaşların etkilenmemesi amacıyla Belediye Başkanı Dinçer vatandaşların dikkatli olmalarını gerektiğini vurguladı.
Özellikle 65 yaş üzeri, hamile ve çocukların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalarına dikkat çekti. Son zamanlarda sıcaklıkların artmasıyla beraber Türkiye’de Eyyamı Bahur (Afrika sıcaklıkları, çöl sıcaklıkları) denilen boğucu ve en sıcak günler yaşanıyor. Mevsim normallerinin üstünde olan sıcaklıklar vatandaşları kötü etkiliyor.
Belediye Başkanı Dinçer, sıcak havalardan ötürü vatandaşların herhangi bir sorun yaşamamaları adına tavsiye de bulunarak; “Ülkemizde ve şehrimizde mevsim normallerinin üzerinde seyreden aşırı sıcak hava nedeniyle özellikle 65 yaş üstü, hamile ve çocukların saat 11:00 –16:00 arasında mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları ve tedbirli olmalarını tavsiye ederiz” dedi.
Haber: Fatma Altınok