Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Üniversitelerinde yetenek sınavı başvuruları

Yetenek sınavları için son

Yetenek sınavları için son başvuru tarihi 23 Ağustos
Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Resim-İş Eğitimi ve Müzik Eğitimi Özel Yetenek Sınavı için son başvuru tarihi 23 Ağustos!
Aksaray Üniversitesi’nde Özel Yetenek Sınavı ile girilen bölümler için yapılacak olan sınavın duyurusu yapıldı. Özel Yetenek Sınavı için başvuru yapmak isteyen öğrencilerin 23 Ağustos tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Sınavın 1. aşaması olan eleme sınavı 28 Ağustos, 2. aşaması olan seçme sınavı ise 29 Ağustos tarihinde yapılacak. Ön kayıt değerlendirme listeleri, 25 Ağustos tarihinde ilan edilecek. Sınav, Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi C-Blok Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde yapılacak. 20 kişilik kontenjan ayrılan bölümler için, kontenjanın yüzde 10’u yani 2 kişi engelli adaylara ayrılacak. Böyle bir durumda 18 normal, 2 engelli öğrenci kayıt yaptırabilecek. Kontenjanın dolmaması halinde, kontenjan diğer adaylarla tamamlanacak.


Adayların, başvuru yapabilmeleri için Y-TYT’de en düşük 800 bininci başarı sırasına sahip olmaları gerekiyor ve ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınıyor.