Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da korkutan orman yangını kontrol altına alındı

Aksaray Zafer Mahallesi Ervah

Aksaray Zafer Mahallesi Ervah Kabristanlığı üst bölgesinde bulunan Kırkkızlar Türbesi yakınlarında çıkan orman yangını, Aksaray Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangın, bugün saat 12:00 civarında başladı ve yaklaşık 1 saat süren yoğun çabalar sonucu kısa sürede etkisini artırarak yaklaşık 1000 dekarlık alanı etkisi altına aldı. Kurtuluş Mahallesi’nde evlere sıçrama riskine karşı itfaiye ekipleri gerekli önlemleri alarak yangının yayılmasını engelledi.

Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri ve orman işletme görevlileri, alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına almayı başardı. Ekiplerin koordineli çalışması sayesinde yangın, yaklaşık 1 saat içinde kontrol altına alındı ve daha fazla zarar vermesi önlenmiş oldu.

Yangının çıkış nedeni hakkında inceleme başlatılırken, henüz kesin bir sonuç açıklanmadı. Yetkililer, olayın nedenini araştırmaya devam edeceklerini belirtti.

Bu talihsiz olayda can kaybı ve yaralanma olmadı. Ancak orman yangınları, doğal yaşamı, çevreyi ve ekonomiyi olumsuz yönde etkileyen önemli felaketler arasında yer alıyor. Bölge halkı ve yetkililer, orman yangınlarına karşı daha hassas ve duyarlı olmanın önemini bir kez daha hatırlamış oldu.

Yetkililer, vatandaşlardan doğal alanlarda yapılan ateş yakma ve diğer yanıcı etkinliklerde dikkatli olmalarını ve herhangi bir yangın durumunda hızlı bir şekilde bildirimde bulunmalarını hatırlatıyor.

Olayla ilgili gelişmelerin takip edileceği bildirilirken, Aksaray Belediyesi ve orman işletme ekiplerinin bölgede alarm durumunda hazır beklemeye devam edeceği ifade ediliyor.

Haber: Ağustos Gerçe