Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Üniversitesi Resim İş Eğitim& Müzik Eğitimi yetenek sınavı başvuruları başladı

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yoğun bir tercih sürecine giren adaylar, önlisans ve lisans programlarına kayıt olmak için yoğun bir çaba içerisindeler. Adayların tercih sıralamasında önem verdikleri yerlerin yanı sıra nitelikli eğitim alabileceklerine inandıkları üniversitelere rağbet gösterdikleri görülüyor. Aksaray Üniversitesi de 2023-2024 eğitim öğretim yılı için en iddialı üniversiteler arasında yer alıyor.

Aksaray Üniversitesi kapsamında bulunan Resim İş Eğitim& Müzik Eğitimi bölümü, öğrencilerin en çok talepte bulundukları bölümler arasında yer alıyor. Resim İş Eğitim& Müzik Eğitimi bölümü, adayların yetenek sınavı ile bölüme katılım şansı elde edebiliyorlar. Aksaray Üniversitesi’nin kapsamında yer alan bu bölümde yetenek sınavına katılacak olan adayların, sınavın 2 aşamasından da geçmesi bekleniyor.

Aksaray Üniversitesi, 5 Ağustos Cumartesi günü, Resim İş Eğitim& Müzik Eğitimi bölümü için yetenek sınavına girecek olan öğrencilerin başvuru tarihi aralıklarını duyuruldu. Yapılan duyuruya göre 31 Temmuz Pazartesi günü başlayan başvuru süreci 23 Ağustos Çarşamba günü son bulacak.

Başvurusu olumlu değerlendirilen adaylar için ilk aşama 28 Ağustos Pazartesi günü gerçekleşecek olup, ikinci aşamaya geçmeye hak kazanan öğrencilerin ilanı yapmışmış olacak. Birinci aşamayı başarıyla tamamlayan adaylar için yetenek sınavının ikinci aşaması 29 Ağustos Salı günü gerçekleşecek.

Başvuru sürecine dair detaylardan haberdar olmak için adaylara; https://egitim.aksaray.edu.tr/2023-2024-ogretim-yili-ozel-yetenek-sinav-duyurusu?fbclid=IwAR0vYYw9y4qem2lyGfOVxk-xWrf8YQP55eOMbDHZe199AwCvqArek_Hwuik sayfasında bilgi sunuluyor.

Haber: Ağustos Gerçe