Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; Gençlerle toplumun kalbine dokundu

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu,

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Damla Projesi” kapsamında ilimizde gerçekleştirilen gönüllülük faaliyetlerine katılan gençlerle Ortaköy’de bir araya geldi. Ülkemizde öğrenim gören ve mezun olan yerli ve yabancı öğrencilerin katılımıyla 2023 yılında uygulanacak gönüllülük faaliyetleri kapsamında ilimizde “Damla Gönüllük Hareketi” projesi hayata geçirilecek.

Programa farklı şehirlerden katılan toplam 44 genç, 18-29 yaş aralığında ve yerli ile yabancı öğrenciler olarak yer aldı. Bu öğrenciler, bir dizi gönüllülük faaliyetini gerçekleştirmek üzere bir araya geldi.

Program kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler arasında yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi ziyareti, sevgi ve çocuk evleri ziyareti, engelsiz yaşam ve rehabilitasyon merkezi ziyaretleri ve çeşitli aktiviteler, şehit ve gazi ailelerini ziyaret, şehitlik ve mezarlık ziyaretleri, resmi kurum ziyaretleri, yöre halkı ile tanışma, esnaf ve aile ziyaretleri gibi etkinlikler yer alıyor.

Ortaköy’de gerçekleşen ziyarete Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun yanı sıra Ortaköy Kaymakamı Ahmet Karatepe ve Ortaköy Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal da katılım sağladı. Ayrıca, ilgili daire müdürleri ve birçok öğrenci de programa iştirak etti.

Gönüllülük hareketi kapsamında, katılımcılar Millet Bahçesi’nde heyecan dolu bir aktivite olan “zipline” (ipte kayma) sporunu da gerçekleştirdi. Çelik halat ya da iplerle yüksek bir noktadan daha alçak bir noktaya kayma imkanı sunan bu etkinlik, gençlerin keyifli ve eğlenceli bir gün geçirmesini sağladı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve diğer katılımcıların bu tür projelerde gençlerle birlikte yer alması, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygularını güçlendirmeye ve gençleri topluma faydalı katkılarda bulunmaya teşvik etmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. “Damla Gönüllük Hareketi” projesinin, gençlerin sosyal sorumluluk bilincini artırarak geleceğe olumlu katkılar sağlaması bekleniyor. Haber; Ağustos Gerçe