Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Aydoğdu Aksaray’ın değerlerine katkı sağlıyor

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu,

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray şehrine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Gökhan Yazgı ile Ağzıkarahan Kervansarayını ziyaret etti.

Vali Aydoğdu’nun Ağzıkarahan Kervansarayı ziyaretine Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat eşlik etti.

Vali Aydoğdu, Aksaray’ı turizm açısından değerli ve ön plana çıkmasına yönelik çalışmaları devam ederken, Vali Aydoğdu Ağzıkarahan Kervansarayını turizme kazandırma çalışmaları sürüyor.

Ağzıkarahan Köyünde bulunan kervansaray, Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından 1231 yılında yapımına başlanan ve oğlu 2. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 1239 yılında bitirilerek Aksaray’daki Ağzıkarahan Kervansarayı, Aksaray şehrine miras kaldı.

Görkemli mimarisiyle dikkat çeken Ağzıkarahan kervansarayı; Aksaray’a yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta bulunan Ağzıkarahan köyünde 8 asır önce inşa edilen Ağzıkarahan Kervansarayı, Selçuklu döneminin sanatını ve mimarisini yansıtıyor.

Vali Aydoğdu Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Yazgı ile Ağzıkarahan köyü ziyaretinde kervansarayını da tanıtarak Aksaray’da turizme katkı sağlaması amacıyla yapılması gereken çalışmalara değindi.

Turizm şehri olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen Aksaray ili Valiliğin yoğun çalışmalarıyla hayata geçiyor. Ağzıkarahan Kervansarayını turizme kazandırma adına Vali Aydoğdu çalışmalar hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcı Yazgı ile istişare etti.

Haber: Fatma Altınok