Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali, Aydoğdu, Damla Gönüllülük projesi kapsamında farklı ülkelerden gelen gençlerle birlikte

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu,

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Damla Gönüllülük Harekete projesi kapsamında farklı ülkelerden gelip Türkiye’de okuyan üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.
Aksaray Valisi, Aydoğdu’nun katılım gösterdiği etkinlikte, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Gençlik ve Spor Müdürü Aslan Yıldız eşlik etti.

   

2014 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan Damla Gönüllülük Hareketi projesi gönüllülük esasına dayanarak yapılıyor. Dünyanın farklı ülkelerinden Türkiye’ye gelen öğrencileri, dil, din ayırt etmeksizin kültürel değerler karşılıklı olarak aktarılıyor.
Damla Gönüllülük Hareket Projesi kapsamında gidilen illerde aile ve çocukların din, dil ve etnik köken ayrımı yapılmadan katılımcı gençler birbirleriyle kültürel kaynaşma yaşanarak yörelerdeki insanlarla katılımcı gençler hayata bakış açısı kazanıyor.
Damla Gönüllük Hareketi projesi 10 gün sürüp 40 kişilik ekipten oluşuyor. Aksaray Valisi Aydoğdu, farklı ülkelerden gelen öğrencilerle sohbet ederek karşılık sorularla kültürel değerler aktarıldı. Kültürel farklılıkları ortadan kaldırarak insanlık adına yapılan bu gönüllülük hareketinde Vali Aydoğdu gençlerle bir araya gelerek gönüllülük hareketi içindeki gençlerle olan etkinliğinden renkli görüntüler kameralara yansıdı. Vali Aydoğdu, Damla gönüllülük hareketin katılan gençlere teşekkür etti.
Haber: Fatma Altınok