Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediyespor- Keçiörengücü maçında neler yaşandı?

Aksaray Belediyespor, Keçiörengücüspor müsabakasının

Aksaray Belediyespor, Keçiörengücüspor müsabakasının analizi!

Aksaray Belediyespor sistem çalışmaya başlamış

Bu sezon Türkiye 2.liginde mücadele edecek 68 Aksaray Belediyespor 10 Temmuz’da başladığı Kızılcahamam kampında ilk hazırlık maçını TFF 1.ligi ekiplerinden, geçen yıl 1.ligde play of’u kıl payı kaçıran Ankara’nın köklü takımlarından Keçiörengücüspor ile yaptı.

Karşılaşmaya Aksaray Belediyespor her iki yarıda da ayrı ayrı 11’lerle mücadele etti. Sahaya çıkan her oyuncu bir devre de forma giyerken, sadece Stoper Oğuzhan Açıl her iki devrede de mücadele eden tek isimdi.

Siyah beyazlı temsilcimiz nasıl oynadı?

Göze batan oyuncular kimlerdi?

Mevkii olarak eksik bölgemiz var mı?

Takım nasıl oynadı?

Güçlü rakibi karşısında varlık gösterebildi mi?

Kenarda Teknik direktör Önder Karaveli neler yaptı?

Oyuna, taktiğe, oyuncuya dokunuşları nasıl?

Devre arasında ve su molasında futbolculara verdiği tepki nasıldı?

İlk aklımıza gelen sorular bunlardı ve bu sorulara cevaplar aramaya çalıştık.

Aksaray Belediyespor Keçiörengücü karşısında kalede Batman Petrolspordan transfer kaleci ve sahaya da kaptan olarak çıkan Cihan Şentürk  vardı. Sağ bekte Alper Yıldız, stoperlerde Oğuzhan Açıl, Bedirhan Özyurt sol bekte ise Hakan Özkan görev aldı.

Defansın önünde Abdussamed Karnuçu, yanlarında Kürşat Babamoğlu, Recep Türköz, Mert Miraç Altıntaş forvette ise Furkan Aygün ve Alpay Aldemir onbiri ile mücadele etti.

İlk devre de sahaya çıkan onbir de defansta Trabzonspor alt yapısında yetişen ve Menemenspor’dan transfer Oğzuhan Açıl, Galatasaray alt yapılı Amedspor’dan transfer Abdussamed Karnuçu, Malatyaspor forması ile süper lig oynamış kanat ve forvet oynayabilen Mert Miraç Altıntaş ve Recep Türköz dikkat çeken isim oldu.

Aksaray Belediyespor ise ikinci devreye kalede Oğuzhan Yeşilyurt, sağ bekte Uğur Aygören, sol bekte Osman Bayrak stoperlerde  Emrah Taysi ve Oğzuhan açıl, ön libero da Serkan Gürses, orta alanda Efe Niyazi Kurtulmuş, Fatih Somuncu, Şambaz Barlin, forvette Serkan Köse ve Celal Emir Dede onbiri ile mücadele etti.

İkinci devre de dikkat çeken oyuncular Bayburt İl Özel İdarespor’dan gelen kalede Oğuzhan Yeşilyurt en az dört önemli pozisyonda kurtarış yaptı. Sağ bekte Uğur Aygören, pozisyon hataları yapsa da Osman bayrak, stoper de Zonguldak Kömürspor’dan gelen Emrah Taysi, Oğuzhan Açıl, orta alanda Etimesgut Belediyespor’dan gelen Fatih Somuncu, Genç Şambaz Barlin’de etkili olan isimdi.

Aksaray Belediyesporun lig tecrübesi olan santrforları Erzincanspor’dan transfer Şahin Fıstıkçı ve Beşiktaş’ta da forma giyen Nevşehirpsor’dan transfer Ali Kuçik, 1461 Trabzonspor’dan transfer Salim Parsak, Kastamonuspor’dan transfer stoper Ercan Yazıcı sakatlıkları ve ağrılarından dolayı forma giymediler.

Aksaray Belediyespor güçlü rakibi karşısında müsabakanın büyük bölümünde topa hakimdi. Yardımlaşma ve rakibi dar alan baskısında etkili oldu ve başarı da sağladı. Takım, kenarlardan çok orta alanda oyun oynuyor. Sağ ve sol bekleri ileriye çıkarıyor. Bu oyuncular kanat oyuncusu gibi görev yapıyor. Dikine oynamaya çalışıyor. Çabuk ve tek pas yapmaya çalışıyor.

Önümüzdeki hafta ligi başlayacak olan Keçiörengücü takıma lige hazır. Geçen yılki kadrosunu da büyük ölçü de korumuş, Yabancı oyuncuları çok etkili.

Aksaray Belediyespor neden bir üst ligde çok çok başarılı bir takımla hazırlık maçı aldı hem de ilk hazırlık maçını onu da anlamış değiliz. Geçen yılda buna benzer işler yapmıştı Bursasporla oynamıştı.

Takımın forvetlerinin ikisi de sahada yoktu ve gol pozisyonu üretmekte zorluk yaşadık. Teknik direktör Önder Karaveli tüm oyuncularına hem de 45’er dakika süre verdi. Eksikleri ve istediklerini mutlaka görmüştür.

Aksaray belediyespor’un Keçiörengücü müsabakasında teknik direktör Önder Karaveli müsabakayı 90 dakika boyunca ayakta izledi. Oyuncularına anında müdahale edip, yapmaları gereken ve yapmamaları gerekeni an ve an belirtti. Sık sık yardımcısı Serdar Hoşhan ile yanyana gelip kısa kısa değerlendirme de bulundu.

Su molasında ve devre arası ile müsabaka sonunda futbolcuları ile anında ilgilendi. Dokunuşları ile oyuncusuna güven vermeye çalıştı. Osman Bayrakla uzun uzun konuştu. Osman, devre boyunca etkili olan rakibi karşısında zor durumda kalmasını konuştu.

Aksaray Belediyespor 25 gün önce bir araya geldi. Yepyeni bir atkım oluşturuldu. Bu takım önemli mesafe kat etmiş. Lige daha 25 gün var. Lige kadar daha iyi olacağına inanıyoruz.

Aksaray Belediyespor 25 günlük yepyeni bir takım ve epey mesafe katedilmiş. Karaveli, futbolcularına tam hakim. İstediği oyun planını oynatmak için oyuncularını zorluyor. Ligin başlamasına da 25 gün var ki o zaman a kadar takım da istediği on bir ile mücadeleye başladığı zaman beklenen Aksaray Belediyesporu ortaya çıkarmış olur temennisi içinde oluyoruz.

Haber: Ağustos GERÇE