Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Altınsoy yaklaşan yerel seçimlere yönelik konuştu

Sahadan çıkan aday olur

Sahadan çıkan aday olur

Yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti’nin, Aksaray Merkez, ilçe ve beldelerde Belediye Başkanlığı için hangi isimleri aday göstereceği merakla bekleniyor. Aday adayı olmak isteyen isimlere seslenen AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy, “Sahada çalışın. Sahada güçlü olan, destek alan aday olur. Genel Merkez yapacağı araştırmalarda, vatandaşın hangi ismi istediğini görür ve ona göre bir karar alır.” dedi.

Yerel seçimler yaklaşıyor. AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili bir açıklamada bulunarak, “Ben, il başkanı olarak görev yaptığım dönem de 2019 yerel seçimlerini yaşadım. Belediye meclis üyelerini, il genel meclis üyelerini il başkanı belirliyor. İl, ilçe ve beldelerde belediye başkanlığına aday gösterilecek isimlerin en azından iki üç kişiye indirilmesinde etkin rol oynuyorsunuz.

Daha sonra, il belediye başkanlığı için aday olan isimle birlikte sahada beraber çalışıyorsunuz. Sonuçta nihai kararın belirlenmesinde etkili oluyorsunuz. Bazı beldelerde üç dört kişi aday adayı olabiliyor. Partimizden, sırayı alamayan kişi başka partilere gidebiliyor.” dedi.

“VATANDAŞ TALEP EDERSE, GENEL MERKEZ BUNU GÖRÜR”

Aday adayı olmayı düşünen isimlere seslenen Hüseyin Altınsoy, “En önemlisi sahadır. Bana gelip aday adayı olmak istediğini söyleyen arkadaşlara hep gidin sahada çalışın diyorum. Sahada güçlenir, destek alırsa, vatandaş onları talep ediyorsa Genel Merkez bunu yaptığı çalışmalarla görür.  Belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyen isimler sahada çalışsın. Bizim elimizde güçlenir. En önemlisi adayın sahada güçlü olması ve sahadan destek almasıdır. İlk aşama bitmiş oluyor. Sonraki aşama çok zor bir aşama değil. Bizlerin kanaatleri alınır, il başkanımızın, il teşkilatımızın, ilçe başkanlarımızın kanaati alınır. Nihai kararı Yerel Yönetimler Başkanlığımızın başkanlığında kurulan komisyon Cumhurbaşkanımıza iletir. Cumhurbaşkanımızın o komisyonla yapacağı istişare sonucunda il, ilçe ve belde belediyelerimiz içi adaylarımız belirlenir. Sonrasında da kamuoyuna açıklanarak, aday tanıtım töreni yapılır.” şeklinde konuştu.

Haber: Avni Kuru