Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da hayvancılığa can suyu; 29.530 gebe ve boş düve için 336 milyon 646 Bin TL hibe desteği verildi

Tarım ve Orman Bakanlığı,

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık sektörüne destek sağlamaya devam ediyor.

Aksaray Tarım ve Orman il Müdürlüğü, hayvancılık sektörünü güçlendirmek amacıyla önemli bir adım attı. İl Müdürlüğü, Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (2022/36) kapsamında Bakanlığa gönderdiği 346 adet %40 Hibeli Düve Alım Başvurusu’nun tamamının onaylandığını açıkladı.

Bu kapsamda İlimizden Bakanlığa gönderilen başvurular sonucunda 29.530 Gebe ve Boş Düve için toplamda 336 Milyon 646 Bin TL hibe ödemesi yapılacak. Bölgedeki hayvancılık sektörüne büyük bir destek sağlayacak olan bu hibe ödemeleri, üreticilerin daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde faaliyet göstermelerine yardımcı olacak.

Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, yaptığı açıklamada hak kazanan üreticilere çağrıda bulunarak, İl ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmelerini hatırlattı. Bu süreçte gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını ve destek ödemelerinin titizlikle takip edileceğini belirtti.

Hayvancılık sektörüne yapılan bu önemli yatırımın, Aksaray bölgesindeki tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren üreticilere büyük fayda sağlayacağı düşünülüyor. Haber; Fatma Altınok