Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Üniversitesi’ne ilk kez Aksaraylı Profesör atandı

Üniversiteler arasında önemli bir

Üniversiteler arasında önemli bir dönüm noktası yaşandı. Türkiye’nin gözde üniversitelerinden biri olan Aksaray Üniversitesi, tarihi bir olaya sahne oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Aksaray Üniversitesi’ne ilk kez bir Aksaraylı Profesör atandı. Aksaraylı Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, 2 Ağustos Çarşamba günü itibariyle görevine başlıyor.

Prof. Dr. Alpay Arıbaş, 1968 doğumlu olup, Erciyes Üniversitesi’nde Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1997 yılında Atatürk Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalında ihtisasına başlayan Prof. Dr. Arıbaş, 2002 yılında uzmanlık alanında uzman oldu. 7 yıl boyunca Konya’da Kardiyoloji uzmanı olarak çalıştıktan sonra 2009 yılında Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde akademik hayata adım attı.
Özverili çalışmaları ve akademik başarılarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Alpay Arıbaş, 2015 yılında Doçentlik, 2021 yılında ise Profesörlük unvanını aldı. Halen Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı görevini yürütüyor.

Aksaray Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’in iki dönemlik başarılı sürecinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Aksaray Üniversitesi Rektörlük görevine atandı. Bu atama, Aksaray Üniversitesi tarihinde bir ilk olması bakımından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan kararnameyle birlikte 20 üniversiteye yeni rektör atanırken, Yükseköğretim Kurulu’na da 5 yeni üye seçildi.

Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ın Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanması, üniversite camiası ve Aksaray halkı tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Aksaray Üniversitesi’nin daha da ileriye taşınmasında büyük katkı sağlayacağına inanılan Prof. Dr. Arıbaş’a yeni görevinde başarılar dileriz.

Haber: Ağustos Gerçe