Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediyesinden çocuklar için eğlence dolu festival

Aksaray Belediyesi, çocukların yaz

Aksaray Belediyesi, çocukların yaz tatilini renklendirmek için 29-30 Temmuz tarihleri arasında 2. Çocuk Festivali’ni düzenledi. Festival, Tacin Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı’nda gerçekleşti ve binlerce çocuk ve aile katıldı.

Festivalde, çocuklar zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayacak birçok etkinliğe katılma şansı buldu. Atölyeler, oyun alanları, etkinlik alanları, sahne ve gösteri platformları, mini hayvanat bahçesi, sıcak hava balonu, atlı savaş sanatları gösterileri gibi çok farklı aktiviteler festival boyunca halka sunuldu. Ayrıca çocuklar için mısır, dondurma, pamuk şeker gibi ikramlar da yapıldı.

Festivalin kapanışını ise değerli sanatçı Ekin Uzunlar yaptı. Uzunlar, sahnede sevilen şarkılarını seslendirdi ve çocuklar aileleri ile birlikte gönüllerince eğlendi.

Festivali düzenleyen Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, festivalin amacının çocukların mutlu olması olduğunu söyledi. Dinçer, “Aksaray Belediyesi olarak bu yıl 2.sini düzenlediğimiz çocuk festivaline sanat etkinliklerimizi de ekledik. Aksaray belediyesi bünyesindeki kadın aktivite merkezlerimiz ve bilim merkezimizin atölyeleri tüm çocuklarımız için hazırlanmış çadırlarımızda faaliyetleri gerçekleştirdik. Bu yılda bir önceki festivalimizden farklı olarak klasik arabalar ve çok sayıda eğlence dolu gösteriler olmak üzere, Belediyemiz bünyesindeki halk oyunları ve halk koromuz sahne aldı. Toplam 65 etkinlik çadırı ve sergilerimiz çocuk ve yetişkin ziyaretçilerimiz için iki gün boyunca devam etti.” dedi.

Festivale katılan çocuklar ve aileleri ise festivalden çok memnun kaldıklarını ifade ettiler. Festivale katılan bazı gurbetçi vatandaşlar da yurt dışında böyle bir festival görmediklerini ve çocuklarının çok eğlendiğini dolu dolu ailece iki gün geçirdiklerini söyleyerek Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ettiler.
Aksaray Belediyesi’nin 2. Çocuk Festivali, hem çocukların hem de ailelerin unutamayacakları bir deneyim oldu. Vatandaşlar Festivalin gelecek yıl da devam etmesi bekleniyor.

Haber: Ağustos Gerçe