Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Engel Hizmete Engel Değildir

Hasene Vakfı Aksaray Şubesi,

Hasene Vakfı Aksaray Şubesi, Aksaray Bilim Merkezi’nde engelli vatandaşlara sağladığı araçların teslim töreni ve gurbetçilerle buluşma etkinliği gerçekleştirdi. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları Genel Başkanı Kemal Ergün de yer alırken Ergün, “Engel çalışmaya ve hizmete engel değildir” dedi.

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları Genel Başkanı Kemal Ergün’ün yanı sıra, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Sözeriyim, Aksaray Engelliler Derneği Şube Başkanı Bekir Kaya, Hasene Vakfı Başkanı Halil Aydın, IGMG Türkiye Bölge Başkanı Ahmet Divleli, IGMG Aksaray Şube Başkanı ve Hasene Vakfı Aksaray Şube Başkanı Cem Elibol, engelli ve gurbetçi vatandaşlar katıldı. Aksaray’da yaşayan engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan Hasene vakfı engelli vatandaşlara, 3 adet akülü araç, 30 adet tekerlekli sandalye, 30 adet hasta yürüteci, 60 adet koltuk değneği, 5 adet tansiyon ölçüm cihazı, 5 adet ateş ölçme aleti, 5 adet de oksijen ölçüm aleti sağlarken bu yardımlar kamuoyu tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

İstiklal marşı ile başlayan etkinlikte katılımcılar tek tek çıkarak konuşmalarını gerçekleştirirken mikrofonun başına geçen IGMG Aksaray Şube Başkanı ve Hasene Vakfı Aksaray Şube Başkanı Cem Elibol; “Biz Hasene Vakfı olarak milli görüş teşkilatı olarak dünyanın her noktasında olduğu gibi Aksaray’da da başta dezavantajlı vatandaşlar olmak üzere her zaman ihtiyaç duyan vatandaşların yanında olmaya devam ediyoruz. Son projemiz 600 aileye 6 ayda, gıda projemizle; gıda kumanyası,  hem yavrularına, hem de kendilerine dokunmak suretiyle onlarca gönüllümüzle birlikte çalışıyoruz. Biz her zaman olduğu gibi özellikle dezavantajlı kardeşlerimizin materyallerinde, akülü araçlarında, tekerlekli sandalyelerinde yanında olduk olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra mikrofon başına geçen Hasene Vakfı Başkanı Halil Aydın; “Kıymetli misafirler, Hasene vakfı olarak engelli araçlarının teslim münasebeti nedeniyle programımıza katılımınızdan ötürü her birinize teşekkür ediyorum, hoş geldiniz diyorum. İslam toplumu Milli Görüş teşkilatının insani yardım kuruluşu olan ve mazlum ve mağdurlar için el ele sloganıyla yola çıkan Hasene, 643 şube, 38 bölge ve binden fazla gönüllüyle dünyanın farklı kıtalarında, ülkelerinde ve bölgelerinde mazlum, mağdur ve muhtaçlara uzanan ilginin, şefkatin ve yardımın adı ve atası olmuştur” dedi.

Sözlerine devam eden Aydın; “Bizlerin daha sağlıklı yürüyebilmesi için şubeleşme çalışmalarına hız veren Hasene, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın 10’dan fazla ülkesinde hatta Avustralya ve Kanada’da şubeler açmış ve gönüllülük esasına dayanarak temsilcilik ve aile hizmet alanlarını büyütmeye devam etmiştir ve edecektir. Türkiye’deki çalışmalarını İstanbul genel merkezli yürüten vakfın, 27 ilde temsilcilik ve şubesi bulunmaktadır. Mevcut şubelerinin yanı sıra Bursa’da, Konya’da şube açılışları ve Sivas’ta temel atma dönemi gerçekleştirilecektir. Hasene Vakfı, kurban, kumanya, zekat, fitre kampanyalarının yanı sıra yetim çalışmaları, su kuyu çalışmaları, acil yardım çalışmaları, mobil hizmetler ve sağlık mobil hizmetleri gibi farklı alanlarda çalışmalarını yürütmektedir” diye konuştu.

Deprem bölgesinde yapılan çalışmalardan sonra Hasene Vakfı’nın değeri daha iyi anlaşıldı diyen Aydın; “Değerli kardeşlerim, özellikle 2023 yılında, hemen başında, şubat ayında, ülkemizde çok büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. Bu deprem felaketinde, Allah’a hamdüsenalar olsun, Türkiye’deki yapımızı kurduktan sonra bu yapının ne kadar önemli olduğunu, özellikle deprem felaketinin olduğu günlerde ve aylarda çok daha hissettik. 6 Şubat sabahıydı, genel merkezimiz Almanya hemen kriz masasını oluşturdu ve biz de Türkiye bölgesi olarak burada kriz masası oluşturarak çalışmalarımıza hızlıca başladık. Allah’a hamdüsenalar olsun, 6 Şubat sabahı, şube başkanlarımız bizi telefonla arayarak hızlıca nasıl bir aksiyon alacağımızı, neler yapacağımızı ve hızlıca o illere gitmemiz gerektiği noktasında bizi uyardılar ve hemen yola koyulduk” dedi.

Deprem bölgesinde yapılan çalışmalardan bahseden Aydın; “Özellikle neler yaptığımızı deprem bölgesinde sizlere kısaca bilgilendireyim: Şu anda deprem bölgesinde 2 yerde konteynır kentimiz bulunmaktadır. 450’ye yakın konteynır kurduk, konteynırlarımız Adıyaman ve Kahramanmaraş Hatay’da yemek hizmeti sağlayan mobil tırımız günde 5 bine yakın ekmek üretiyor. Adıyaman’da ise sağlık hizmeti veren iki tırımız var; biri Suriye’de hizmet veriyor, diğeri Adıyaman Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışıyor. Maraş ve Hatay’da, psikososyal destek adı altında çalışan elemanlarımızla hizmet veriyoruz. Ayrıca Adıyaman’da mescidimizi açtık ve yakında okulumuzu da açacağız. Adıyaman’daki okulumuz, konteynır kentimizin içinde olacak ve 2023-2024 eğitim yılında hizmet vermeye başlayacak. Bunların yanı sıra, sel felaketi yaşanan Zonguldak’a acil su ihtiyacını karşılamak için hemen oraya gitmiştik. Yangın dönemlerinde de yangın bölgelerine giderek ihtiyaçları karşılıyoruz. Kısacası, Hasene olarak yaptığımız birçok hizmet var. Cenabı Hak, teşkilatımıza ve destek veren tüm kardeşlerimize yardım etsin. Sevgi ve saygıyla hepinizi selamlıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Halil Aydın’dan sonra kürsüye çıkan IGMG Türkiye Bölge Başkanı Ahmet Divleli; “Kıymetli misafirlerimiz birçoğumuz Avrupa’da bulunan kardeşlerimiz teşkilatımızı zaten biliyorlar. Teşkilatımız dünyanın 5 kıtasında birçok alanda hizmet verirken kadınlar teşkilatımız kadınlar gençlik teşkilatımız üniversitelilerimiz, ara teşkilatımız ve daha birçok alanda faaliyetlerimiz sürdüren bir teşkilatız bir yapımız. Biz dünya genelinde edindiğimiz bu tecrübenin tamamını Türkiye taşıyacak biçimde takribi olarak bir- iki sene önce Türkiye’de çalışmalarımızı başlattık. Aksaray şubemizle Cem Bakanımızın mimarlığında bir buçuk sene önce kurmuş olduk.  Çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde başlamış oldu. birkaç ay önce Aksaray merkez de bulunduğumuz binamızda genel merkezinde desteğiyle kendilerine tekrardan çok teşekkür ediyorum. bünyemize katmış olduk. Özelikle burada gençlik faaliyetlerimiz, insani yardım faaliyetlerimiz ve daha birçok faaliyetlerimiz inşallah gerçekleştirmiş olacağız. Kıymetli misafirlerimiz teşkilatımız gönüllülük esasına dayanan bir teşkilattır. Bizim dünyaca bütün çalışmalarımız çok çok büyük bir kısmı gönüllülüğe dayanıyor. İnşallah biz Aksaray’ımızda da şubemiz de bütün çalışmalarımızda yine gönüllülük esastır. Dolayısıyla siz kıymetli Aksaraylı kardeşlerimizden Avrupa’da bulunan kardeşlerimizin de Türkiye deki yakınları, akrabaları, bu bağlamda teşvik edip, inşallah Cem başkanımızla tanışmalarını özellikle istirham ediyoruz. Türkiye’de bu çalışmaları ihtiyacını deprem zamanında Hasene bir kez daha görmüş olduk. Aksaray’da depremiz bizatihi yaşamış olarak ailelerini, yakınlarını burada bırakarak deprem bölgesine gittiler.  Depremde çok ciddi çalışmalar yaptı Aksaray şubesi olarak, ben tekrar huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. ben katılımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mikrofonu eline alan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; “Bu Aksaray’ımız için önemli bir gün şimdi Hasene Genel Başkanımız anlattılar sağ olsunlar Hasene vakfımızın ülkemizde, dünyada yapmış olduğu hizmetlerden kısaca değindiler. Tabi bunca yoğun işin arasında Aksaray şubesine de gelip engelli vatandaşlarımıza düşünüp böyle yardım faaliyetinde bulunmaları bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Kendilerinden tekrar Allah razı olsun teşekkür ediyoruz. Başkanımız tabi işin özü teşkilat işin her şeyi disiplini getiriyor dava bilinci, çalışma tabi ki samimiyet bunun en başında gelen konular ve sonunda da cenabı hak başarı nasip ediyor. Şimdi biz deprem bölgesinde Aksaray belediyesi olarak orada depremin olduğu ilk günde beri çalışma yapıyoruz. Çok çalıştık çadır kent kurduk, konteyner kent ama hangisine baksak sağımıza baksak Hasene vakfı solumuza baksak Hasene vakfı çoktan yapmış bu işi belli noktalara getirmişler Avrupa’dan Türkiye’mizdeki en ufak bir detaya kadar en güzel iş emek sarf etmelerine kafa yormaları bu işe gönül vermeleri sizin yaptığınız hizmetlerin yapmış olduğunuz hayır ne derece anlamlı ve önemli olduğunu bu bir kez daha ortaya koydu.  Bu vesileyle gurbetçi buluşmamamızı sağlayan bu engelli araçlarımızı gençlerimize, ihtiyaç sahiplerimize ulaştırdıkları için bilhassa Aksaray’ımıza şubemize teşekkürlerimiz arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

En son sahneye çıkan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları Genel Başkanı Kemal Ergün; “Allah kardeşlerimizden razı olsun. Özellikle Aksaray Şubemiz, deprem bölgesinde çok çalıştı. Biz de depremin üçüncü günü Avrupa’dan Genel Başkan Danışmanımız ve Bölge Başkanlarımızla birlikte deprem bölgesine gittik. Eksi 16-17 derecede orada nasıl yaşanır bizzat gördük. Maalesef oradaki binaların altında evlatlarını, ailelerini kaybetmiş insanların çığlıkları, sabırla bekleyenler, Allah’tan geldik Allah’a döneceğiz diyerek tam teslimiyetle bağlananlar, onları gördüğünüz zaman kendiniz motive oluyorsunuz. İnsanlar evladını, ailesini, torununu kaybetmiş ama size öyle bir iman aşılıyor ki iman ne kadar önemli bir şey orada tekrar farkına varıyorsunuz” dedi.

Deprem zamanında yapılan faaliyetlerden bahseden ve 37 milyon Euro yardım toplandığını aktaran Ergün; “İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları, 6 Şubat’ta meydana gelen bu depremle birlikte, ciddi faaliyetler oluşturduk ve bir portal açtık. Dedik ki, gönüllüler, acil kurtarma ekipleri, doktorlar, manevi rehberler, mühendisler… Burada görev alacak kim varsa ismini, adresini ve unvanını yazsın dedik. Bu açılan portala 2 gün içinde 10 bin müracaat geldi. 10 bin insanın oraya gitmesi mümkün olmadığı için hemen kapattık. Çalışmalarımızın ayni ve nakdi yardıma dönüşmesi için gayret ettik. Yüzlerce tır, Avrupa’dan deprem bölgesine gitti. Şu ana kadar 37 milyon Euro ayni ve nakdi yardımımız deprem bölgesine ulaştı” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini arattırdığını ifade eden Ergün; “Biz deprem bölgesinde çalışmalarımızı yaptıktan sonra o kadar etkili çalışmalar yapıldı ki, Avusturalya’ya gidiyordum. Uçaktan indim baktım ki Cumhurbaşkanlığı tarafından aranmışım. Cumhurbaşkanımız Fuat Oktay Bey’e talimat vermiş, “Nereye gitsem AFAD ve Hasene’den bahsediyorlar. Kemal Bey’i ara da teşekkür et” demiş. Fuat Bey beni aradı; “ Allah sizden razı olsun. Avrupa’nın sesi oldunuz. Deprem bölgesinde oldunuz. Size teşekkür ediyorum” dedi. Ben de dedim ki; “Sadece Türkiye’de değil. Biz, Afganistan’da savaş olduğunda oradaki insanların çadırında çorba olduk. Yaralarına merhem olduk. Bosna Hersek’te soykırım olduğunda biz onların yanında olduk” diye konuştu.

Yine yapılan yardımlardan bahseden ve İsrail Hükümeti’nin Filistin’de yaptıklarını barabarlık olarak nitelendiren Ergün; Yine İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları olarak yıllarca İsrail Hükümeti’nin, Filistin’de BM kararlarını hiçe sayarak yapmış olduğu zulmün karşısında hiçbir zaman sesini kısmadı, her zaman onların karşısında oldu. Biz bunları söylerken hiçbirimiz bunu Yahudi karşıtlığı olarak yapmadık. İsrail Hükümeti, bu barbarlığı sadece Müslümanlara yapıyor değil, Hristiyanlara da yapıyor. Dolayısıyla biz Müslümanlara yapılınca ses çıkaran, başka birilerine yapınca sesini kısan bir cemaat değiliz. Mazlumun diline, dinine, ırkına bakmadan her zaman yanında olmuşuzdur.

Arakan ve Doğu Türkistan halkı için yapılanlardan da bahseden Ergün; “Yıllarca Arakan’da Müslümanlar sürülmüş ve Budist baskıcı yönetim Müslümanları çok ciddi manada yormuş, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları, Arakan’daki Müslümanların arasındaki fitneyi ortadan kaldırmak için, 2018 yılın uluslararası bir sempozyum yapmış ve 5 ayrı Müslüman grubunu bir araya getirmiş ve Allah’a şükürler olsun takip edilen çalışmalarla Gana Devlet Başkanını devreye sokarak, uluslararası adalet divanına, devrik Arakan Cumhurbaşkanı hanımefendiyi getirmiş ve orada soykırım yapıldığını orada ibraz ettirmiştir. Yine Doğu Türkistan’da Çin’in baskıcı bir zulmü var. İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları 9-10 Kasım’da 2022 yılında Brüksel’de uluslararası bir sempozyum yapmış, Doğu Türkistan Müslümanlarını 73 yıl aradan sonra bir araya getirmiş, ilk defa Doğu Türkistan Müslümanları, 73 yıl aradan sonra bir araya gelmiş ve Japonya’dan Kanada’ya, Avusturalya’dan Fransa’ya kadar, bu işin aktivistlerini bu işin siyasetçilerini ve gazetecilerini Brüksel’de toplamış ve 10 bin Doğu Türkistan vatandaşının Kanada’ya yerleşmesini sağlamıştır” diye konuştu.

 Kemal Ergün sözlerinin sonunda; “Bugün Hasene vakfımızın düzenlemiş olduğu engelli kardeşlerimizle buluşmamız da ayrı bir mana ifade eder. Engelli kardeşlerimiz toplumun kenarında duan insanlar değildir. Engelli kardeşlerimiz engelsizlerdir. Çünkü Allah onları bu engelleriyle imtihan ediyor. Bizi de o kardeşlerimize vermiş olduğumuz değerle imtihan ediyor. Engel çalışmaya ve hizmete engel değildir. Çalışacağız, gayret edeceğiz, mücadele edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Program sonunda Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından plaket ve hediye takdimi yapıldı.

Haber: Avni Kuru