Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKMÜB Başkanı Güneş, inşaat sektöründeki vurguna cevap verdi.

1 Milyonu bir arada

1 Milyonu bir arada görmeyenler 900 milyonluk vurgundan bahsediyorlar açıklaması ile iş insanı ve Aksaray AKMÜB Başkanı Fatih Güneş, gündeme son günlerde inşaat sektöründe yaşanan olaylara ilgili yaptığı açıklama ile damgasını vurdu.

Aksaray’da milyonluk vurgunlar yapıldığı yönünde çıkan haberlere yanıt vererek, “1 milyonu bir arada görmeyenler,  900 milyonluk vurgundan bahsediyor” diyen başkan Güneş’e inşaat sektöründen cevap gecikmedi.

Aksaray’da tanınmış bir inşaat firması sahibi olan Müteahhit yaptığı açıklamada, Fatih başkan hayatında hiç çek senet kullanmamış nakit çalışmış tebrik ediyoruz kendilerini diyerek, AKMÜP Başkanı Fatih Güneş’e şu cevabı verdi.

10 dairelik bir bina düşünelim şu anki ortalama maliyetten bir hesap belirleyelim şimdi; Demircisi, betoncusu, elektrikçisi, sıvacısı, kalıpçısı, mutfak dolapçısı, sucusu ve marangozu vs. 10 temel gurup oluşturalım.

Bir daire maliyetini ortalama 1 milyon 500 bin lira olarak değerlendirelim. Şimdi bu inşaatı yapan Müteahhit 10 parça çek kessin tüm bu malzemelere, inşaat toplam maliyeti 15 milyon değil mi?

Bunu 10 eşit parçaya bölüp 1milyon 500 bin liralık çek dağıtsın. 10 temel gruba, bu gruplarda kendi iç ticaretinde bu çekleri kullansın.  Bu çekler en az 10 el değiştirir mi? diyerek konuşmasına devam eden Müteahhit, “Sonra bu çekler ödenmemeye başlaşın zarar kaç lira olur yada iç piyasa ne kadar zararı olur Fatih başkan diyerek sordu.

Senin hesaptan 15 milyon, çünkü maliyet bu ama unutma başkan kesilen her bir çek 10 misli ile döner. İşte Aksaray’da yapılan vurgun bu piyasa zararı bu yani. 150 milyon olarak döner, senin dediğin gibi olmaz. Belki milyonlarımız yok sayamayız ama az buçuk 2+2 =4 etmediğini biliriz.

Şimdi senin dediğin gibi 600- 900 milyonlar hayal para mıdır? Böyle bir para hesabı bilmeyenlerin bol keseden yazdığı rakamlar mıdır? diye sordu. Avni Kuru

 

Kırşehir'in Kaman ilçesinde şarampole devrilen
Sıradaki Haber Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü 1 yaralı