Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ahilik Kutlama Komite toplantısı yapıldı

Aksaray Vali Yardımcısı ve

Aksaray Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat başkanlığında Ahilik Kutlama Komitesi toplantısı gerçekleşti.

Ahilik Haftası günümüzde, esnaf ve sanatkârların oluşturduğu kurumlar içerisinde Ahiliğin insanlığa verdiği değer, dayanışmayı ve adaleti sağlamayı amaçlayan temel ilkelerini barındırarak Kırşehir’de düzenlenen Ahilik Bayramı kısa zaman içinde ülke geneline yayıldı. 1988 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yönetmeliklerini esas alınarak “Ahilik Kültür Haftası” adı altında 15 yıldır kutlanıyor. Her yıl Eylül ayının ikinci haftasında kutlanan Ahilik Haftası, esnaf ve sanatkarlar tarafından hazırlıkları yapılıyor.

Ahilik Kutlama Komitesi toplantısına, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri katlım gösterdi. Gerçekleşen toplantıda, 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılması planlanan 36. Ahilik Haftası Kutlamalarına yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Esnaf ve Sanatkârların ahilik adına altında toplumsal yapıyı düzenleyen ve adaleti sağlamak amacıyla yayılan Ahilik Haftasına yönelik Genel Sekreter Canpolat, toplantı esnasında yapılacak olan kutlamalarda neler yapılması gerektiği ve yapılacak olan hazırlıklar için görüşme yaptı.

Haber: Fatma Altınok