Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Jandarma Uyardı; Göl, gölet baraj ve akarsu kanallarında suya girmeyin!

Aksaray İl Jandarma Komutanlığından

Aksaray İl Jandarma Komutanlığından Önemli Uyarı: suda boğulma olayları ve can kayıplarının önlenmesi için denetimler aralıksız devam ediyor.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, yaz aylarında havaların aşırı ısınmasıyla birlikte göl, gölet, baraj ve sulama kanallarında meydana gelebilecek muhtemel boğulma olayları ve can kayıplarının önlenmesi için etkin önlemler almaya devam ediyor.

Vatandaşların serinlemek amacıyla tercih ettiği su kaynakları, sıcak havalarda özellikle hafta sonları yoğun ilgi görüyor. Fakat bu durum beraberinde suda boğulma riskini de getiriyor. Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, sorumluluk alanlarındaki göl, gölet ve barajlarda meydana gelebilecek olası suda boğulma olaylarını ve can kayıplarını önlemek için yoğun bir şekilde denetim ve bilgilendirme faaliyetlerini sürdürüyor.

Hafta sonları gün boyu devriye faaliyetleri icra eden jandarma ekipleri, serinlemek için suya giren vatandaşları suya girmemeleri konusunda bilgilendirerek uyarıda bulunuyor. Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, toplum bilincini artırmak ve kazaların önüne geçmek amacıyla sürekli olarak vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yürütüyor.

Aksaray halkı da jandarmanın uyarılarını dikkate alarak su kaynaklarına giderken özellikle güvenlik tedbirlerini göz önünde bulundurmalı ve sulara girmemelidir. Bu şekilde, serinlemek için tercih edilen su bölgelerinde oluşabilecek olumsuz olayların önüne geçilerek, güvenli bir yaz mevsimi geçirilebilir.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri can kayıplarının önlenmesi için çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceklerini ve halkın güvenliğini sağlamak için tüm tedbirleri alacaklarını ifade etti.

Haber: Fatma Altınok