Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Araba sahipleri dikkat, bu maddeler sıcakta yangına neden oluyor

Yaz aylarının gelmesiyle artan

Yaz aylarının gelmesiyle artan sıcaklıklar araçlara bırakılan çakmak, deodorant, su şişesi, cam, karton bardak, kağıt gibi maddeler araçlarda yangına neden olabiliyor. Bu şekilde yanan araçlar, sigorta dahiline girmiyor.

Ülke genelinde artan kavurucu sıcaklar etkili olmaya devam ediyor. Bu çerçevede sıcaklıklardan yalnızca insanlar etkilenmiyor. Artan sıcaklıklar araçlarda çeşitli hasarlara neden olurken, araç önüne, torpidoya, göğsüne konulan; çakmak, deodorant, su şişesi, cam, karton bardak, kağıt gibi maddeler tehlike saçıyor. Isının artmasıyla camın mercek görevi görmesi, bu maddeleri yakarak araçların yanmasına, hatta patlamasına neden oluyor.

Uzmanlar, “Arabanın önünde kağıt, çakmak, şişe gibi şeyler olursa cam mercek görevi yaptığı için yangına sebep verir. Vatandaşlara da bize de zararı olur. Araba için de içindeki insanlara da sıkıntıları olur. Onun için dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
Uzmanlar, bırakılan maddeler nedeniyle vatandaşların araçlarını kaybedebileceğine dikkati çekerek, “Arabası değer kaybeder, kendine zarar verir. Bunlara herkes dikkat edecek, sorumluluk almayınca kendine de zarar verecek, dışarıdaki vatandaşa da zarar verecek. Güneş enerjisi fazla olduğu için araçların önündeki kağıt, gözlük camları yangına sebep verir” diye konuştu.

Haber Avni Kuru