Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Baro Başkanı Köse, Gazeteci ve Basın Bayramını kutladı

Aksaray Baro Başkanı Av.

Aksaray Baro Başkanı Av. Ferit Köse 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramına özel mesaj yayınladı. Baro Başkanı Köse günün anlam ve önemine dikkat çekerek; “Demokrasinin olmazsa olmazlarından ve en önemli güvencelerinden biri olan basın, devletimiz ve vatandaşlarımız arasında önemli bir köprü görevi görmekte, büyük bir sorumluluk ve tarafsız bir anlayışla, milletimizin sesi, gözü, kulağı olmaktadır” ifadesini kullandı .
Baro Başkanı Köse sözlerinin devamında ise basının toplamdaki işleri kolaylaştırdığına değinerek; “Kişilerin özel hayatlarına saygı, kişisel hak ve özgürlükleri çerçevesinde tarafsızlık ve şeffaflık ilkesini kendine şiar edinerek çalışmalarını yürüten gazeteciler ve basın mensuplarımız, kamu ve toplum vicdanının oluşması, halkımızın haber alma hakkının yerine getirilmesini sağlarken, kamu görevlilerinin işlerini de bir anlamda kolaylaştırmaktadır” dedi.
Baro Başkanı Köse, toplumun aydınlatılmasında büyük rol oynayan gazeteci ve basının önemli gününe dair; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, “Basın, Milletin müşterek sesidir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, günün her saatinde ve zorlu şartlar altında görevlerini yerine getiren basın emekçilerimize başarı ve esenlikler diliyorum” şeklinde ifadesine yer verdi.
Haber Bülteni