Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ihlara Vadisi’nde karşılama merkezi açılışa hazırlanıyor

Vali Hamza Aydoğdu, Ihlara

Vali Hamza Aydoğdu, Ihlara karşılama merkezi’nde yapılan çalışmaları inceleyerek,
Türkiye’nin en büyük kanyonu Ihlara, turizm potansiyelini artıracak dedi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Ihlara bölgesinde gerçekleştirilen Karşılama Merkezi çalışmalarını yerinde inceleyerek, turizm alanında büyük bir adım atıldığını ifade ederek, eşsiz doğal güzelliklere sahip olan Ihlara’nın, Türkiye’nin en büyük kanyonu olması nedeniyle turizm potansiyelinin yüksek olduğunu vurguladı.

Aksaray Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi tarafından yürütülen proje kapsamında Ihlara Karşılama Merkezi’nin güzelliklerin tanıtımına katkı sunacak şekilde tasarlandığı belirtildi. Vali Aydoğdu, ziyaretçilerin memnuniyetini sağlayacak, ihtiyaçları karşılayacak bir karşılama merkezi inşa edildiğini söyledi.

Karşılama merkezi tamamlandığında Ihlara’nın turizm açısından yeni bir gözde haline geleceğine inanan Vali Aydoğdu, projenin 29 Ekim 2023 tarihinde tamamlanarak turizme açılmasını beklediklerini dile getirdi. Bölgeye gelecek ziyaretçi sayısının artacağına dikkat çeken Vali, Ihlara’nın doğal ve tarihi zenginliklerinin daha fazla kişi tarafından keşfedileceğine olan inancını dile getirdi.

Ihlara Karşılama Merkezi’nin tamamlanmasıyla birlikte, Aksaray’ın turizm potansiyelinin artacağı ve bölge ekonomisine olumlu katkılar sağlanacağı öngörülüyor. Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla ziyaretçileri büyüleyen Ihlara’nın, ülkemizin önemli turizm destinasyonlarından biri olacağına inanılıyor. Haber; Fatma Altınok