Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ağzıkarahan Kervansarayı’nın Restorasyon Çalışmaları Yerinde İncelendi

Ağzıkarahan Köyü, tarihi zenginlikleri

Ağzıkarahan Köyü, tarihi zenginlikleri ve kültürel mirası ile dikkat çeken bir turizm noktası olmaya hazırlanıyor. Vali Yardımcısı ve Genel Sekreter Mehmet Emre Canpolat, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Genel Meclis üyeleri ve birim müdürleri, Vali Hamza Aydoğdu’nun talimatları doğrultusunda Ağzıkarahan Kervansarayı’nın turizme kazandırılması için yapılacak restorasyon ve etüt çalışmalarını yerinde inceledi.

Tarihi Kervansaray, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan nadide yapılarından biri olarak öne çıkıyor. Ancak zamanın ve doğal etmenlerin etkisiyle zamanla zarar gören kervansarayın restore edilerek turizme açılması hedefleniyor.

Vali Yardımcısı ve beraberindeki heyet, uzman teknik personellerden gerekli bilgileri alarak, restorasyon sürecinin nasıl ilerleyeceği konusunda detaylı bir planlamayı gözden geçirdi. Amacın, tarihi dokuyu koruyarak bölgeye yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmek olduğu belirtildi.

Vali Yardımcısı ve Genel Sekreter Mehmet Emre Canpolat, yaptığı açıklamada, Ağzıkarahan Kervansarayı’nın geçmişten günümüze taşıdığı kültürel değerin önemine vurgu yaparak, “Bu tarihi yapıyı ayağa kaldırarak gelecek nesillere aktarmak bizim için büyük bir görev ve sorumluluktur. Turizm potansiyelimizi artıracak bu çalışmaların bölge ekonomisine de katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Restorasyon ve etüt çalışmalarının başlamasıyla birlikte, Ağzıkarahan Kervansarayı’nın yeniden eski ihtişamına kavuşması ve kültürel turizmdeki önemli rolünü tekrar üstlenmesi bekleniyor.

Haber: Ağustos Gerçe

Bakanlık, 2024 yılının ilk sekiz
Sıradaki Haber Bakanlık göz açtırmadı: Restoran ve kafelere ceza yağmuru!