Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de su verimliliği seferberliği başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Tarımda su verimliliği adımları” çalışması ile Türkiye’de tarım alanında suyun verimli kullanılması amaçlanıyor. Aksaray Tarım İl Müdürü Bülent Saklav da, Bakanlığın yapmış olduğu bu çalışmaya destek veren isimler arasında yer aldı.

Emine Erdoğan’ın koordinasyonunda başlatılan “Su Verimliliği Seferberliği” programı kapsamında hayata geçen verimlilik adımları, suda sıfır kayıp yaşanmasını hedefliyor. Tarımda kullanılan suyun geri dönüştürülmesi ve bu sayede döngüsel bir su kullanımı yapılmasının avantajlarını konu alan “tarımda su verimliliği adımları”, azalt stratejiler, yeniden kullan stratejileri ve değiştir stratejileri şeklinde iç başlığa ayrılıyor.

Aksaray Tarım İl Müdürü Bülent Saklav konu hakkın yaptığı açıklamalarda özellikle üreticilere seslenerek, toprak koşullarına uygun sulama yöntemlerinin seçilmesi, kullanılmış suların arıtılarak yeniden kullanılması ve sulama zamanlarına dikkat edilmesi gibi konularda hatırlatma yaparak suda sıfır kayıp kampanyasına destek olunabileceği vurgusunu yapıyor.

Su verimliliği seferberliği kapsamında uygulanabilecek olan tasarruf önlemlerini başta tarım sektöründe mesleğini icra eden kişiler olmak üzere, tüm vatandaşların büyük bir sağduyu ile yapması bekleniyor.

Haber: Ağustos Gerçe

Bakanlık, 2024 yılının ilk sekiz
Sıradaki Haber Bakanlık göz açtırmadı: Restoran ve kafelere ceza yağmuru!