Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarım İl Müdürü Saklav uyardı; Suyu bitkilerin ihtiyaç duyduğu oranda kullanalım

Aksaray Tarım İl Müdürü

Aksaray Tarım İl Müdürü Bülent Saklav, tarım alanlarında ve günlük yaşamda su tüketimi konusunda bilinçli kullanılmasını ve az tüketilmesi gerektiğini vurguladı.
Son yıllarda, küresel ısınmanın da artması ve nüfus yoğunluğunun fazlalaşmasıyla birlikte su tüketimi hususunda dünyada ve Türkiye genelinde vatandaşlar uyarılıyor. Su kaynaklarının azalması üzerine su tüketiminde teknolojik malzemelerin kullanılması ve vatandaşların suyu israf etmemesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav su tüketimi ile ilgili vatandaşları ve çitçileri uyardı. Su kullanımında çiftçilere tarım arazilerinde bitkilerin ihtiyaç duyduğu kadar uygun miktarda ve uygun zamanda sulama yapılmamasını belirtti. Bununla birlikte yağmur suyu hasadı gibi yeniden kullanım yöntemleriyle suyu daha verimli kullanılması hususunda bilgilendirerek, geleneksel sulama tekniklerini yerine teknolojiden yararlanılmasını gerektiğini vurguladı.
Tarımda en önemli olan şeylerden birisi olan su, yenilenen ve gelişen teknolojik malzemelerle sulama konusunda çiftçilerin bilinçlenmesi ve teknolojiden yararlanması gerektiğini belirten Tarım İl Müdürü Saklav, çiftçiler için hem ekinlerinde fayda sağlarken hem de su tüketimini azalttığını ifade etti.
Tarım İl Müdürü Saklav su tüketimi hususunda; “Hayatımızın ve tarımın en önemli kaynaklarından biri olan su tüketimine dikkat edelim. Üretimde suyu dikkatli ve verimli kullanalım” şeklinde ifadesine yer verdi.
Haber: Fatma Altınok