Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ziraat Odası Başkanı Koçak, “Tarım Krediler TMO’nun yükünü almalı”

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Tarım Kredi Kooperatiflerinin Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) yükünü alması konusunda elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte son zamanlarda tarım arazilerinde hasat dönemi başlamıştı. Hasat dönemini başlamasıyla birlikte çiftçiler ürünlerini satamayacaklarından korkarak, yoğunluk sebebiyle TMO’da randevu alamıyorlardı. Bu sorun gidermek adına Aksaray’da gerekli birimler çiftçilere kolaylık sağlamak amacıyla randevu alabileceklerini ve herkesin ürünlerini satın alacaklarını duyurdu.
Bunun üzerine Ziraat Odası Başkanı Koçak, Aksaray’da yaşanan hasat döneminin hala yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, Tarım Kredi Kooperatiflerinin de desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Ziraat Odası Başkanı Koçak konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere ilimizde hasatlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Devletimiz sağ olsun piyasa fiyatlarının üstünde bir fiyat açıklayarak üreticilerimizi fiyat yönünden mağdur etmedi. Ancak bu durum TMO randevu sisteminde inanılmaz bir yoğunluğa sebep oldu. TMO’nun randevu sistemini rahatlatmak adına şuan acilen Tarım sektörünün en büyüğü konumunda olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin arpa buğday alımı yapması özellikle söylüyorum” şeklinde konuştu
Tarım Kredi Kooperatifinin de TMO ile aynı fiyattan alım yapması gerektiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Koçak, “TMO’nun açıkladığı fiyatlar ile alım yapması gerekmektedir. Ayrıca ödemesi gelen üreticilerimizin vadeleri faizsiz olarak uzatılmalı ve sicilinde herhangi bir olumsuz işlem yapılmamalıdır” dedi.
Haber: Fatma Altınok